Chat with us, powered by LiveChat

Bouwkundige Thermografie – Basis

Thermografie kan voor veel verschillende doeleinden gebruikt worden, maar de warmtebeeldcamera kan niet voor elk doeleind hetzelfde gebruikt worden. Bij Bouwkundige thermografie moet er bijvoorbeeld op isolatieproblemen gelet worden, terwijl dat bij elektra niet het geval is. Het instrument is voor veel situaties toepasbaar, maar moet wel op de juiste manier gebruikt worden. In de cursus Bouwkundige Thermografie wordt uitgelegd hoe de warmtebeeldcamera op de correcte wijze kan worden toegepast.

Doel & doelgroep Bouwkundige Thermografie

Indien je thermografische inspecties op woningen wilt uitvoeren, maar dit niet tot je dagelijkse werkzaamheden behoort, is het aan te raden deze thermografie cursus te volgen. De warmtebeelden vragen namelijk om een andere kijk dan bij andere thermische beelden. Enige vorm van bouwkundig inzicht is daarom zeer handig. Ook moet je al enige ervaring en kennis van thermografie hebben voordat je deelneemt aan deze cursus. Na deelname van de cursus Bouwkundige Thermografie weet je op correcte wijze een foto van bouwkundige constructies te maken en deze te beoordelen.

Onderwerpen cursus Bouwkundige thermografie

Tijdens de cursus wordt zowel de theorie als de praktijk ruimschoots behandeld. Bij de theorie wordt er uitgebreid stilgestaan bij de manieren van warmteoverdracht in relatie tot bouwkundige constructies. Luchtvochtigheid, thermische traagheid, thermische bruggen, isolatieproblemen en luchtlekken horen daar allemaal bij. Aan de hand van praktijkvoorbeelden licht de docent helder toe hoe thermografie het best kan worden toegepast in verschillende situaties.

Met de behandelde theorie ga je daarna verder met het meten in de praktijk. Met een thermografische camera ga je de warmtebeelden vastleggen en interpreteren. Er wordt tijdens de cursus uitgebreid stilgestaan bij inspectiecondities (en de invloed op het beeld!) en normering. Na afloop van de cursus ben je in staat om een correct beeld vast te leggen en te beoordelen.

Praktische Informatie

Cursus duur & kosten

In één dag leer je tijdens de cursus Bouwkundige Thermografie de warmtebeeldcamera op de juiste manier te gebruiken. De kosten voor de cursus bedragen € 345,- per persoon, exclusief BTW, inclusief certificaat en heerlijke lunch.

Inschrijven

Inschrijven doe je door aan de rechterkant de gewenste datum en locatie uit de lijst te kiezen en de gevraagde gegevens in te vullen. Na de inschrijving ontvang je van ons direct de bevestiging van deelname, inclusief de locatie en het tijdstip. Als je tegen onduidelijkheden aanloopt, neem dan vooral even contact op met onze behulpzame klantenservice. Je kan ons bereiken door te bellen naar Omega Training & Inspectie via 088-20 56 101!

Incompany

Uiteraard kan de Cursus Bouwkundige Thermografie ook incompany worden verzorgd. Interesse? Informeer naar onze aantrekkelijke tarieven door contact op te nemen met onze klantenservice via 088-20 56 101 of stuur ons een e-mail!

Aansluitende cursussen

Om aan de Bouwkundige thermografie cursus mee te doen, heb je al enige voorkennis nodig. Het is dan ook een vereiste dat de Introductiecursus Thermografie of de cursus Level 1 Thermografie al reeds is gevolgd.

Heb je nog geen warmtebeeldcamera? Kijk in onze webshop of bel ons voor advies op maat!

De cursus

alles op een rijtje

Cursusduur 1 dag
Locaties Meerdere locaties
In company

Tarieven

Per persoon € 345,00

Genoemde kosten zijn per persoon, exclusief BTW, incl. certificaat en heerlijke lunch.

Direct inschrijven!

Kies een locatie bij u in de buurt

Amersfoort
Geen Trainingen beschikbaar

Meer informatie?

Neem contact met ons op

088 20 56 101