Chat with us, powered by LiveChat

Installeren, Inspecteren & Opleveren Zonnepanelen

Nieuwe diepgaande cursussen zonnepanelen per 1-2-2019!

Vanwege de toename van informatie betreffende de installatie en oplevering van zonnepanelen heeft Omega Training & Inspectie haar portfolio uitgebreid. De hoeveelheid informatie in deze cursus is gewoonweg te groot geworden waardoor wij de noodzaak zagen om dit in meerdere cursussen aan te bieden.

Vanaf 1 februari 2019 is hebben wij 4 nieuwe cursussen zonnepanelen gelanceerd. Alles wat je wilt weten over het installeren, opleveren en inspecteren van zonnepanelen worden in deze 4 cursussen behandeld. Als je wilt weten welke cursussen .

Een certificaat zonnepanelen installateur behalen doe je bij Omega! Het aanleggen van een Zonnepanelen installatie lijkt op het eerste gezicht geen probleem. Echter komt er veel meer bij kijken dan alleen een paar panelen op het dak installeren.

Het opleveren en periodiek inspecteren van zonnepaneelinstallaties (PV installaties) is een serieus vakgebied. PV-systemen worden immers aangesloten op elektrische installaties met alle elektrotechnische en veiligheidskundige implicaties van dien. Door middel van een opleveringsinspectie wordt onder andere bepaald of de PV installatie in zijn geheel voldoet aan de geldende normen.

Wil je ook een goed werkende en veilige installatie opleveren volgens de geldende normen? Schrijf je dan in voor deze dynamische cursus PV installaties!

Doel & doelgroep Zonnepanelen Installatie, Oplevering & Inspectie

De cursus is bedoeld voor technische medewerkers met als werkzaamheden zonnepanelen installeren, opleveren en periodiek inspecteren. Inspectie mag voor zowel de eigen organisatie als voor derden uitgevoerd worden. Tijdens de cursus Zonnepanelen Installeren, Inspecteren en Opleveren wordt er duidelijkheid geschept in de hoeveelheid geldende normen, eisen en verwachtingen welke je kan tegenkomen tijdens het werken met zonnepanelen.

Het is aanbevolen om minimaal een LTS of MTS-E vooropleiding te hebben genoten, daarnaast is enige praktische ervaring met PV installaties en kennis van de NEN 1010 en NEN 3140 handig.

Onderwerpen van de Cursus Installeren, Oplevering & Inspectie van PV installaties

In de cursus Inspectie en oplevering van PV Installaties worden onder andere de volgende onderwerpen behandeld:

  • Uitleg over de installatie, werking, opbouw, kwaliteit en veiligheid van PV Panelen en omvormers;
  • De diverse normen welke op PV systemen van toepassing zijn, onder andere de IEC 60904, EN 50524, NEN 1010, NTA 8013:2003, NEN-EN-IEC 62446;
  • Hoe te installeren: correct gebruik van installatiemateriaal, schakelmateriaal, zekeringen en aardlekschakelaars, aarding / vereffening;
  • Het veilig werken aan elektrische (PV) installaties tijdens montage van PV systemen volgens NEN 3140 en Arbeidsomstandighedenbesluit, zowel op het dak als in de meterkast;
  • Eisen aan oplevering;
  • De visuele inspectie van PV installaties;
  • Het meten van PV Installaties;
  • Toepassing van thermografie als aanvullende inspectie;
  • Het rapporteren van opleveringsinspecties en periodieke inspecties aan PV systemen;
  • Praktijkdeel meten van PV systemen.

Tijdens het praktijkdeel inspecteren de cursisten onder begeleiding van de docent diverse PV systemen. Hierbij wordt gebruik gemaakt van diverse solar meetapparatuur en een voorbeeld opleveringsrapport.

Na afloop van de opleiding zonnepanelen installateur een korte toets gehouden. Na het behalen van de toets ontvangt de deelnemer het certificaat Voldoende Onderricht Persoon Installatie Zonnepanelen.

Praktische informatie

Cursus duur & Kosten

De praktische cursus Installatie, Inspectie en Oplevering van PV / Solar Installaties omvat 1 dag (2 dagdelen). De kosten van de cursus bedragen € 269,- per persoon, exclusief BTW, incl. certificaat en uitgebreide lunch.

Inschrijven

Wil je het certificaat installateur zonnepanelen behalen? Inschrijven kan door aan de rechterkant de gewenste datum en locatie uit de lijst te kiezen en de gevraagde gegevens in te vullen. Na de inschrijving ontvang je van ons direct de bevestiging van deelname, inclusief de locatie en het tijdstip. Als je tegen onduidelijkheden aanloopt, neem dan vooral even contact op met onze behulpzame klantenservice. Je kan ons bereiken door te bellen naar Omega Training & Inspectie via 088-20 56 101

De cursus

alles op een rijtje

Cursusduur 1 dag
Locaties Meerdere locaties
In company

Tarieven

Deze cursus is per 1-2-2019 niet meer beschikbaar

Genoemde kosten zijn per persoon, exclusief BTW, incl. certificaat en heerlijke lunch.

Onze PV cursussen

Om nog meer diepgang te bieden hebben we het aanbod uitgebreid met de volgende cursussen:

Meer informatie?

Neem contact met ons op

088 20 56 101

Nieuw: Cursus Inspecteren & cursus Installatie eisen Zonnepanelen

Omega introduceert vanaf eind januari een aantal nieuwe cursussen, gebaseerd op de huidige cursus Installeren – Opleveren – Inspecteren PV Installaties. Waarom zul je denken? Nou, dat is eigenlijk heel simpel. Omega wil graag diepgaande opleidingen aanbieden. Aangezien de normen de afgelopen jaren enorm zijn uitgebreid en verzekeraars steeds hogere eisen stellen hebben wij het aanbod diepgaander gemaakt: