Cursus Keuren Elektrisch Gereedschap

NEN 3140

(1 dag)

Omega Training, dé praktische opleider van Nederland, verzorgt deze cursus al vele jaren. Met deze eendaagse cursus wordt je Keurmeester Elektrisch Gereedschap. Een belangrijke functie binnen elke organisatie waar met elektrische arbeidsmiddelen gewerkt wordt.

Cursus Keuren Elektrisch Gereedschap NEN 3140

Cursus Keuren Elektrische Arbeidsmiddelen

De cursus NEN 3140 Keuren Elektrische Arbeidsmiddelen leidt je binnen één dag op tot Keurmeester Elektrisch gereedschap. De cursus kan zowel klassikaal als Incompany gevolgd worden en wordt zoveel mogelijk praktijkgericht gegeven. Na afloop ben je in staat om zelfstandig keuringen en inspecties te verrichten aan elektrisch gereedschap.

Waarom Keurmeester Elektrisch Gereedschap worden?

Binnen een bedrijf is het belangrijk dat al het elektrisch gereedschap veilig is. Door middel van periodiek keuren, wordt duidelijk of de gereedschappen nog aan de veiligheidseisen voldoen. Als jij verantwoordelijk bent voor de veiligheid van de arbeidsmiddelen, is het belangrijk om alle eisen en normen rondom de NEN 3140 te kennen. Omega Training & Inspectie biedt de volledige cursus keuren arbeidsmiddelen, die er voor zorgt dat jij Keurmeester Elektrisch Gereedschap wordt. Wil je deelnemen aan deze praktische cursus? Schrijf je dan nu in!

Cursus Keuren Elektrische Arbeidsmiddelen NEN 3140
cursus NEN 3140 keuren elektrische arbeidsmiddelen

Inhoud cursus Keuren Arbeidsmiddelen NEN 3140

De cursus NEN 3140 leidt je in één dag op tot NEN 3140 Keurmeester Elektrische Arbeidsmiddelen. Belangrijk is dat je de stof echt in de vingers krijgt en daarom wordt de norm vooral praktisch besproken en direct met apparatentesters uitgelegd.  Alle eisen conform NEN 3140, VCA en Arbowet wat betreft het periodiek elektrisch gereedschap keuren volgens de NEN 3140 komen aan bod. Er is geen voorkennis van normen of elektra nodig om deel te nemen aan de cursus.

Onderwerpen

Tijdens de NEN 3140 cursus bij Omega Training & Inspectie wordt vooral veel gefocust op het toepassen in de praktijk. Dit levert de volgende onderdelen van de cursus Keuren Elektrische Arbeidsmiddelen NEN 3140:

 • Wat is NEN 3140 en het keuren van elektrisch gereedschap?
 • Wie mag er keuren volgens de NEN 3140?
 • Elektriciteit, de Wet van Ohm en risico’s.
 • Alle eisen uit de NEN 3140, zowel 230V- als 400V gereedschap en arbeidsmiddelen.
 • Meting en beproeving volgens de NEN 3140.
 • Administratie volgens de NEN 3140.

Na afloop van de training ben je als Keurmeester Elektrische Arbeidsmiddelen in staat om:

 • Zelfstandig keuringen en inspecties te verrichten aan elektrisch gereedschap;
 • Op een verantwoorde wijze om te gaan met onveilig gereedschap;
 • Om te gaan met alle eisen gesteld in de NEN 3140 en Arbowet;
 • Een eenvoudige administratie op te zetten.

Praktische informatie Cursus NEN 3140 Keurmeester elektrisch gereedschap

Lesmateriaal

Het lesmateriaal wordt bij les voor aanvang van de cursus uitgedeeld in het klaslokaal. Vanzelfsprekend mag je jouw eigen apparatentester / gereedschapstester meenemen naar de cursus. Deze zullen toegepast worden tijdens de keuringen in de practica. Heb je (nog) geen apparatentester?  Dan kan je onze praktijkmodellen gebruiken tijdens de cursus of een apparatentester aanschaffen via onze webshop!

Cursus duur & kosten

De cursus Keuren Elektrisch Gereedschap NEN 3140 duurt 1 dag. Als vanzelfsprekend word je van een uitgebreide lunch voorzien. Op diverse locaties in het land worden de cursussen vrijwel wekelijks verzorgd door enthousiaste docenten. De kosten voor de eendaagse klassikale cursus Keuren Elektrisch Gereedschap NEN 3140 bedragen slechts € 239,– per persoon, exclusief BTW. Indien je twee of meer personen aanmeldt voor de cursus, ontvang je een korting.

Hoe kan je inschrijven?

Inschrijven is zeer eenvoudig! Kies de gewenste datum en locatie of “Incompany” uit de lijst en vul de gevraagde gegevens in. Na de inschrijving ontvang je van ons direct de bevestiging van deelname, inclusief de locatie en het tijdstip. Als je tegen onduidelijkheden aanloopt, neem dan vooral even contact op met onze behulpzame klantenservice. Je kan ons bereiken door te bellen naar Omega Training & Inspectie via 088-20 56 101!

Incompany

Op verzoek is het ook mogelijk om de cursus op locatie te verzorgen. Neem hiervoor contact met ons op via het contactformulier of bel ons via 088 – 20 56 101

Direct inschrijven!

Klik op een locatie voor de cursusdata

De cursus

alles op een rijtje

Cursusduur 1 dag
Locaties Meerdere locaties
Incompany

Tarieven

1 persoon € 239,00 p.p
2-3 personen € 225,00 p.p
4-5 personen € 215,00 p.p
6 of meer personen € 199,00 p.p

Meer informatie?

Neem contact met ons op

088 20 56 101

1500-0

Incompany trainingen

Maatwerktrainingen bij jou op locatie

 • Voordeliger bij grotere groepen
 • Bespaar reistijd én reiskosten
 • Aandacht voor jouw situatie
 • Ontvang een certificaat na afloop