Cursus Keuren Elektrisch Gereedschap

NEN 3140

(1 dag)

Omega Training, dé praktische opleider van Nederland, verzorgt deze cursus al vele jaren. Met deze eendaagse cursus wordt je Keurmeester Elektrisch Gereedschap. Een belangrijke functie binnen elke organisatie waar met deze arbeidsmiddelen wordt gewerkt.

Cursus Keuren Elektrisch Gereedschap NEN 3140

Cursus Keuren Elektrische Arbeidsmiddelen en gereedschap NEN 3140Binnen een bedrijf is het belangrijk dat al het elektrisch gereedschap veilig is. Door middel van periodiek keuren, wordt duidelijk of de gereedschappen nog aan de veiligheidseisen voldoen. Als jij verantwoordelijk bent voor de veiligheid van de arbeidsmiddelen, is het belangrijk om alle eisen en normen rondom de NEN 3140 te kennen. Omega Training & Inspectie biedt een volledige cursus keuren arbeidsmiddelen, die er voor zorgt dat jij in één dag Keurmeester Elektrisch Gereedschap wordt. Wil je deelnemen aan deze praktische cursus? Schrijf je dan nu in!

Kies voor klassikaal of digitaal

Voor de cursus Keuren Elektrische Arbeidsmiddelen kun je kiezen tussen een klassikaal, of in het digitaal klaslokaal. Het praktijkdeel voer je zelf uit, desgewenst ondersteund door de docent. Er is uitvoerig aandacht voor het praktische, de docent brengt dit helder en overzichtelijk over. Er wordt gewerkt met testers van diverse leveranciers.

Wil je weten hoe zo’n cursus vanuit het digitaal klaslokaal gaat? Op deze speciale pagina vindt je alle informatie.

Doel & doelgroep cursus Keuren Arbeidsmiddelen NEN 3140 Keurmeester elektrisch gereedschap

De cursus NEN 3140 leidt je in één dag op tot NEN 3140 Keurmeester Elektrische Arbeidsmiddelen. We vinden het belangrijk dat je de stof echt in de vingers krijgt. Dit doen we door de norm  praktisch te bespreken en dit direct met apparatentesters uit te leggen. De docent neemt alles met je door, zodat jullie voldoen aan alle gestelde eisen conform de NEN 3140, VCA en Arbowet wat betreft het periodiek elektrisch gereedschap keuren volgens de NEN 3140. Er is geen voorkennis van normen of elektra nodig om deel te nemen aan de cursus.

Onderwerpen cursus Keuren Arbeidsmiddelen NEN 3140 – Keurmeester elektrisch gereedschap

Tijdens de NEN 3140 cursus bij Omega Training & Inspectie trachten we zo min mogelijk theorie te behandelen en juist veel praktijk toe te passen. Dit levert de volgende onderdelen van de cursus Keuren Elektrische Arbeidsmiddelen NEN 3140:

  • Wat is NEN 3140 en het keuren van elektrisch gereedschap?
  • Wie mag er keuren volgens de NEN 3140?
  • Elektriciteit, de Wet van Ohm en risico’s.
  • Alle eisen uit de NEN 3140, zowel 230V- als 400V gereedschap en arbeidsmiddelen.
  • Meting en beproeving volgens de NEN 3140.
  • Administratie volgens de NEN 3140.

Na afloop van de training ben je als Keurmeester Elektrische Arbeidsmiddelen in staat om:

  • Zelfstandig keuringen en inspecties te verrichten aan elektrisch gereedschap;
  • Op een verantwoorde wijze om te gaan met onveilig gereedschap;
  • Om te gaan met alle eisen gesteld in de NEN 3140 en Arbowet;
  • Een eenvoudige administratie op te zetten.

cursus keuren elektrische arbeidsmiddelen - keuringsstickers

Praktische informatie Cursus keuren Arbeidsmiddelen NEN 3140 Keurmeester elektrisch gereedschap

Lesmateriaal

Het lesmateriaal wordt een week voor aanvang van de cursus toegestuurd, of uitgedeeld in het klaslokaal. Vanzelfsprekend mag je jouw eigen apparatentester/gereedschapstester meenemen naar de cursus. Deze zullen toegepast worden tijdens de keuringen in de practica. Heb je (nog) geen apparatentester? Die heb je wel nodig. Tijdens het praktijkdeel van de cursus kun je gewoon meedoen door gebruik te maken van een van onze praktijkmodellen, maar je kunt natuurlijk ook een apparatentester aanschaffen via onze webshop!

Cursus duur & kosten

Bij de cursus Keuren Arbeidsmiddelen kun je kiezen tussen een klassikale cursus, of een cursus in het digitale klaslokaal. Het voordeel van het digitale klaslokaal: zelfde materiaal, minder reistijd, kortere opleidingsduur, zelfde resultaat! Profiteer van de lagere kosten, slechts € 199,– per persoon. De lessen in het digitale klaslokaal zijn van 9 tot 13 uur.

Liever in een fysiek klaslokaal? De cursus Keuren Elektrisch Gereedschap NEN 3140 duurt 1 dag. Als vanzelfsprekend word je van een uitgebreide lunch voorzien. Op diverse locaties in het land worden de cursussen vrijwel wekelijks verzorgd door enthousiaste docenten. De kosten voor de eendaagse klassikale cursus Keuren Elektrisch Gereedschap NEN 3140 bedragen slechts € 239,– per persoon, exclusief BTW. Indien je twee of meer personen aanmeldt voor de cursus, ontvang je een korting.

Hoe kan ik inschrijven

Inschrijven is zeer eenvoudig! Kies de gewenste datum en locatie of “digitaal klaslokaal” uit de lijst en vul de gevraagde gegevens in. Na de inschrijving ontvang je van ons direct de bevestiging van deelname, inclusief de locatie en het tijdstip. Als je tegen onduidelijkheden aanloopt, neem dan vooral even contact op met onze behulpzame klantenservice. Je kan ons bereiken door te bellen naar Omega Training & Inspectie via 088-20 56 101!

Incompany

Op verzoek is het ook mogelijk om de cursus op locatie te verzorgen. Neem hiervoor contact met ons op via het contactformulier of bel ons via 088 – 20 56 101, en plaats je verzoek!

Direct inschrijven!

Klik op een locatie voor de cursusdata

Digitaal klaslokaal

Klik op een datum om in te schrijven:

Geen Trainingen beschikbaar

Alkmaar

Klik op een datum om in te schrijven:

12/08/2021 (Nog 4 plaatsen)

Drachten *NIEUW*
Duiven
Emmen *NIEUW*

Klik op een datum om in te schrijven:

Geen Trainingen beschikbaar

Goes *NIEUW*
Heerlen *NIEUW*
Hengelo *NIEUW*
Schiphol

Klik op een datum om in te schrijven:

Geen Trainingen beschikbaar

Tilburg

Klik op een datum om in te schrijven:

16/09/2021  (Nog 11 plaatsen)

Utrecht *NIEUW*

Klik op een datum om in te schrijven:

Geen Trainingen beschikbaar

De cursus

alles op een rijtje

Cursusduur1 dag
LocatiesMeerdere locaties
In company

Tarieven

1 persoon€ 239,00 p.p
2-3 personen€ 225,00 p.p
4-5 personen€ 215,00 p.p
6 of meer personen€ 199,00 p.p

Meer informatie?

Neem contact met ons op

088 20 56 101