Cursus Keuren Valbeveiliging

(1 dagdeel)

Wil je zelf je Valbeveiliging keuren of wil je dit bij derden gaan doen? Volg dan de Cursus Keuren Valbeveiliging bij Omega Training, dé praktische opleider van Nederland.

Tijdens deze cursus word je in een halve dag opgeleid tot Keurmeester Valbeveiliging, een belangrijke titel welke je zeker niet mag onderschatten. Jij beoordeelt namelijk producten die door je collega’s in risicovolle omstandigheden in het veld gebruikt worden.

Bij het werken op hoogte, zoals op daken, (rol)steigers en trappen is het risico op vallen altijd aanwezig. Helaas hebben deze vallen vaak ernstig letsel tot gevolg en in enkele gevallen loopt dit zelfs dodelijk af. Veilig werken is dus van groot belang! Om de risico’s te verkleinen, moet de valbeveiliging met enige regelmaat gekeurd worden door een Voldoende Onderricht Persoon en volgens de norm NEN 361.

Doel & doelgroep cursus Keuren Valbeveiliging?

Het Arbeidsomstandighedenbesluit spreekt over het keuren van arbeidsmiddelen, waar valbeveiliging onder valt. Niet alleen werknemers, maar ook zzp’ers zijn gebonden aan deze bepaling uit het Arbeidsomstandighedenbesluit.

Steeds meer organisaties staan stil bij veiligheid. Helaas komen er nog altijd zeer veel ongevallen voor waar ondeugdelijke valbeveiliging een rol speelde. Veel van deze ongevallen hadden voorkomen kunnen worden als de valbeveiliging periodiek was gekeurd. Mede daardoor eisen allerlei instanties dat het keuren van valbeveiliging elk jaar uitgevoerd moet worden. VCA vereist dit bijvoorbeeld voor o.a. gereedschappen / arbeidsmiddelen, ladders, trappen en rolsteigers, maar dus ook voor valbeveiliging!

Het isCursus keuren Valbeveiliging toegestaan om het keuren van valbeveiliging binnen de eigen organisatie uit te voeren, mits de keurmeester voldoende onderricht is. Hij kan dit aantonen door het volgen van de cursus Keuren Valbeveiliging, welke hij met enige regelmaat weer opfrist. Door het volgen en behalen van de cursus toont de Keurmeester Valbeveiliging aan dat hij Voldoende Onderricht is in het keuren van Valbeveiliging volgens het Arbeidsomstandighedenbesluit.

Ben jij binnen jouw bedrijf aangewezen om valbeveiliging te keuren? Of ben je van plan om het keuren van valbeveiliging voor derden uit te gaan voeren? Volg dan deze praktische cursus Keuren Valbeveiliging van Omega Training & Inspectie.

Onderdelen Cursus Keuren Valbeveiliging

De cursus bestaat uit zowel theorie als praktijk. Tijdens het theoriegedeelte wordt nader ingegaan op het praktisch inzicht welke komt kijken bij het keuren van Valbeveiliging. Immers, we kunnen wel direct iets afkeuren, maar dit gaat niet altijd op. ‘Keur goed waar het kan en keur af waar het moet’ is dan ook een veelgehoorde opmerking van onze docenten. Deze inschatting dient uiteraard wel gemaakt te worden binnen de mogelijkheden van de normen en het Arbeidsomstandighedenbesluit.

In ons praktijkcentrum zijn allerhande Valbeveiliging aanwezig om te keuren tijdens het praktijk gedeelte. Dit alles vindt uiteraard plaats onder het toeziend oog van onze praktijkdocent. Tijdens de cursus bekijken en keuren we de volgende valbeveiliging:

  • Harnasgordels
  • Karabijnhaken
  • Mobiele ankerpunten
  • Valstopapparaten

Ook het keuren van collectieve valbeveiliging wordt besproken.

Praktische Informatie

Cursus duur & Kosten

De praktische cursus keuren Valbeveiliging wordt gegeven in één dagdeel, waarbij zowel het praktijkdeel als het theoretisch deel aan bod komt. De kosten voor deelname aan de cursus Keuren Valbeveiliging bedragen € 175,- per persoon, exclusief BTW. Indien je twee of meer personen aanmeldt voor de cursus, ontvang je korting.

Indien je naast de cursus Valbeveiliging, ook de cursus Klimmaterieel wilt doen, heeft Omega een speciale combi-aanbieding. De combi cursus Klimmaterieel – Valbeveiliging wordt op één dag gegeven, inclusief lunch, voor € 299,-!

Inschrijven

Inschrijven doe je door aan de rechterkant de gewenste datum en locatie uit de lijst te kiezen en de gevraagde gegevens in te vullen. Na de inschrijving ontvang je van ons direct de bevestiging van deelname, inclusief de locatie en het tijdstip. Als je tegen onduidelijkheden aanloopt, neem dan vooral even contact op met onze behulpzame klantenservice. Je kan ons bereiken door te bellen naar Omega Training & Inspectie via 088-20 56 101!

Incompany

Uiteraard kan de cursus Keuren Valbeveiliging ook incompany worden verzorgd. Interesse? Neem contact met ons op via 088-20 56 101 voor meer informatie of stuur ons een e-mail.

Aansluitende cursussen

Omega Training & Inspectie geeft ook de cursus Keuren Klimmaterieel. Tijdens deze cursus komen ladders, trappen en rolsteigers aan bod. Ook is het mogelijk om de cursus Keuren Valbeveiliging te combineren met de cursus Keuren Ladders, Trappen en Rolsteigers. In de ochtend volg je dan Keuren Klimmaterieel en in de middag Keuren Valbeveiliging.

De cursus

Alles op een rijtje

Cursusduur 1 dagdeel
Locaties Meerdere locaties
In company

Tarieven

Prijs per persoon € 175,00
2-3 personen € 164,00
4-5 personen € 154,00
6 of meer personen € 144,00

Genoemde kosten zijn per persoon, exclusief BTW.

Direct inschrijven!

Selecteer uw datum en locatie

Alkmaar

Klik op een datum om in te schrijven:

Geen Trainingen beschikbaar

Heerlen *NIEUW*
Amsterdam - Schiphol

Klik op een datum om in te schrijven:

Geen Trainingen beschikbaar

Regio Arnhem
Drachten *NIEUW*
Emmen *NIEUW*

Klik op een datum om in te schrijven:

Geen Trainingen beschikbaar

Drachten *NIEUW*

Klik op een datum om in te schrijven:

Geen Trainingen beschikbaar

Regio Breda & Tilburg
Heerlen *NIEUW*

Klik op een datum om in te schrijven:

Geen Trainingen beschikbaar

Hengelo *NIEUW*

Klik op een datum om in te schrijven:

Geen Trainingen beschikbaar

Utrecht *NIEUW*

Klik op een datum om in te schrijven:

Geen Trainingen beschikbaar

Dronten*NIEUW*

Klik op een datum om in te schrijven:

14/03/2022  (Nog 10 plaatsen)

Meer informatie?

Neem contact met ons op

088 20 56 101