Cursus NEN 8025
Veiligheidsinspectie Woningen

(2 dagen, 1 lesdag per week)

Wil je Woninginspecties volgens de NEN 8025 gaan uitvoeren? Volg dan de Cursus Inspectie Woningen NEN 8025 bij Omega!

In de volksmond heet de Inspectie Woningen NEN 8025 ook wel ‘APK woning inspectie’. De NEN 8025 is een norm voor het periodiek beoordelen van bestaande technische installatie of voorziening in een woning. De inspecteur beoordeelt aan de hand van de beschreven methode of de woning aan de minimale veiligheidseisen voldoet. De wijze waarop een beoordeling van de veiligheid van voorzieningen en installaties moet worden uitgevoerd, heeft de UNETO-VNI in overleg met het Ministerie van VROM en in samenwerking met EnergieNed en de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG), vastgelegd in een Nederlandse Norm, de NEN 8025.

Volg een cursus NEN 8025 en leer alles over de veiligheidseisen

Bestaande elektro-, gas- en watertechnische voorzieningen en installaties moeten op grond van de Woningwet voldoen aan de eisen van veiligheid en hygiëne. Deze eisen staan vastgelegd in het Bouwbesluit voor bestaande bouw. Omega Training & Inspectie kan natuurlijk een Inspectie woningen voor je uitvoeren, maar je kunt bij ons ook een cursus tot inspecteur volgen. Op die manier kan je de inspectie in het vervolg zelf uitvoeren.

Doel & doelgroep

Wettelijk is de eigenaar van het pand, gebouw of woning zelf verantwoordelijk voor de veiligheid van de elektro-, gas- en watertechnische voorzieningen en installaties. De gemeente houdt het eerstelijnstoezicht op de veiligheid en de VROM-Inspectie is belast met het tweedelijnstoezicht. Hoewel er voor eigenaren geen wettelijke verplichting geldt tot het periodiek laten beoordelen van de veiligheid van elektro-, gas- en watertechnische voorzieningen en installaties, doe je er toch goed aan deze regelmatig te laten beoordelen. Door gebruik, ouderdom en omstandigheden zijn de voorzieningen en installaties nu eenmaal onderhevig aan slijtage. Dit kan tot risicovolle situaties leiden. Deze training is bedoeld voor iedereen die woningen volgens de NEN 8025 wil gaan inspecteren of inspecteert. Voorkennis van NEN1010, NEN3140, NEN8078, NEN1006 en Bouwbesluit is aan te raden.

Onderwerpen cursus Inspectie Woningen NEN 8025

Onderwerpen die tijdens de cursus van Omega Training & Inspectie worden behandeld zijn:

 • Wetgeving en toegepaste Normen;
 • Veilig werken volgens NEN 3140;
 • Technische installatie;
 • Technische voorzieningen;
 • Elektrische installatie;
 • Elektrische voorzieningen;
 • Gasinstallatie;
 • Gasvoorzieningen;
 • Leidingwaterinstallatie;
 • Leidingwatervoorzieningen;
 • Ventilatie installatie;
 • Meting en beproeving van bovenstaande onderdelen.

De Inspecteur NEN 8025 inspecteert de veiligheid van technische installaties en voorzieningen in woningen en vertaalt de inspectie naar een rapportage conform de NEN 8025. De Inspectie Woningen NEN 8025 kan naast woningen ook worden toegepast op:

 • Stacaravans;
 • Mobiele woningen;
 • Wooneenheden voor begeleid zelfstandig wonen;
 • Tenten of andere tijdelijke woonvoorzieningen;
 • Woonboten;
 • Schoolwoningen.

Praktische Informatie

Cursus duur & Kosten

De cursus NEN 8025 Veiligheidsinspectie Woningen omvat 2 dagen (4 dagdelen). De kosten zijn € 445,- per persoon, exclusief BTW, inclusief cursusmateriaal en lunch.

Inschrijven

Inschrijven doe je door aan de rechterkant de gewenste datum en locatie uit de lijst te kiezen en de gevraagde gegevens in te vullen. Na de inschrijving ontvang je van ons direct de bevestiging van deelname, inclusief de locatie en het tijdstip. Als je tegen onduidelijkheden aanloopt, neem dan vooral even contact op met onze behulpzame klantenservice. Je kan ons bereiken door te bellen naar Omega Training & Inspectie via 088-20 56 101!

Incompany

Uiteraard kan de Cursus Veiligheidsinspectie Woningen (APK) ook incompany worden verzorgd. Interesse? Informeer naar onze aantrekkelijke tarieven door contact op te nemen met onze klantenservice via 088-20 56 101 of stuur ons een e-mail!

Aansluitende cursus

Vraag je jezelf af of je voorkennis van de NEN 1010 voldoende is? Omega biedt ook de training NEN 1010 opfriscursus aan. Vanaf 1 januari 2017 is de NEN 1010 gewijzigd en het is belangrijk om hier goed van op de hoogte te zijn. Binnen een dag heb je weer de benodigde kennis om de nieuwe norm in de praktijk toe te passen.

De cursus

alles op een rijtje

Cursusduur 4 dagdelen (2 dagen)
Locaties Meerdere locaties
In company

Tarieven

Per Persoon € 445,00

Genoemde kosten zijn per persoon, exclusief BTW.

Direct inschrijven!

Kies een locatie bij u in de buurt

Leerdam – Regio Utrecht
Inschrijven voor 12/05/2022 - 19/05/2022  (Nog 9 plaatsen) 

Meer informatie?

Neem contact met ons op

088 20 56 101