Cursus NTA8220 – 1 dag

SCIOS Scope 10

Met de introductie van SCIOS Scope 8 en 10 is de NTA8220 overgegaan in Scope 10. Daarom bieden wij nu de opleiding Scope 10 – Risicoinspecties elektrotechnisch materieel aan.

Voert u inspecties voor verzekeraars uit? Dan is onderstaand heel belangrijk voor u!

Normaliter verwezen verzekeraars naar de NEN 3140 (bedrijfsvoering Laagspanninginstallaties) of naar de NEN 1010. De verzekerde wordt geacht met gepaste regelmaat de elektrotechnische installatie aan een inspectie te onderwerpen conform de normen.

Helaas blijkt dat dit onvoldoende uitkomst biedt tegen brandgevaar, aangezien het met name gericht is op persoonlijke veiligheid en voorkomen van elektrocutie. Het is dan ook niet meer dan logisch dat de NTA 8220 ontwikkeld is, waarbij ook het brandrisico maximaal wordt belicht.

Bij de nieuwe norm, NTA 8220, wordt een methode gehanteerd die de brandveiligheid en de daarop aangesloten apparatuur in kaart brengt. De beoordeling houdt rekening met de manier waarop de elektrische installatie gebruikt wordt en de omgeving waar de installatie in staat.

Welke gevolgen heeft dit voor u als inspecteur? Volg dan de interactieve cursus NTA 8220, onderdeel van de SCIOS Scope 10 opleiding van Omega  Training.

Doel & doelgroep van de cursus NTA8220

De norm is tot stand gebracht, omdat er steeds meer grote branden ontstaan die veroorzaakt zijn door elektrotechnische installaties. Deze branden kosten de verzekeraars veel. In 2016 waren er in wel 150 gebouwen grote, verwoestende branden. Bij minimaal een kwart van de branden is overbelasting aan de elektrische installatie de hoofdoorzaak. Aangezien de installaties steeds complexer worden, moet er nu ingegrepen worden om meer schade en letsel te voorkomen. Verzekeraars gaan daarom vanaf 2018 de NTA 8220 (Scope 10) verplichten bij het afsluiten of verlengen van een verzekering.

Wanneer je deelneemt aan deze cursus ga je diepte in van deze nieuwe norm. Alle eisen worden behandeld en verder uitgewerkt. Je beschikt na afloop over alle kennis om deze norm toe te gaan passen in de praktijk.

Inhoud cursus NTA8220

 • Termen en definities NTA 8220
 • Competenties
 • Samenhang wetgeving
 • Beoordeling brandrisico
 • Rapportage
 • Scope 10 eisen

Scios Scope 8

Resultaat cursus NTA8220

Na afloop van de cursus beschik je over de volgende punten:

 • Wanneer gebruik je de NTA8220?
 • Wat levert een inspectie volgens NTA8220 op?
 • Wanneer is er sprake van een brandrisico?
 • Welke risico’s zijn er in diverse situaties?
 • Wanneer is elektrisch materieel een onstekingsbron?
 • Welke metingen moet je uitvoeren?
 • Wat omvat de totale inspectie?

Praktische informatie

Lesmateriaal Cursus NTA8220

Al het lesmateriaal wordt uitgereikt op de cursusdag

Cursusduur & kosten cursus NTA8220

De praktische cursus omvat 1 dag (2 dagdelen). De kosten voor deelname bedragen € 395,– per persoon, exclusief BTW, inclusief lunch en bewijs van deelname.

Inschrijven cursus NTA 8220

Inschrijven voor de cursus NTA8220 is zeer eenvoudig! Kies de gewenste datum en locatie uit de lijst en vul de gevraagde gegevens in. Na de inschrijving ontvang je van ons direct de bevestiging van deelname, inclusief de locatie en het tijdstip. Als je tegen onduidelijkheden aanloopt, neem dan vooral even contact op met onze behulpzame klantenservice.

Een cursus NTA 8220 op locatie

Op verzoek is het ook mogelijk om de cursus op locatie te verzorgen. Neem hiervoor contact met ons op via het contactformulier of bel naar het telefoonnummer 088-2056101. Heb je vragen of ontvang je graag meer informatie over de inhoud van de cursus? Ook hiervoor neem je contact op met onze klantenservice.

De cursus

alles op een rijtje

Cursusduur1 dag
LocatiesLeerdam
In company

Tarieven

Prijs per persoon€ 395,00

Genoemde kosten zijn per persoon, exclusief BTW, incl. certificaat en heerlijke lunch.

Direct inschrijven!

Kies een locatie bij u in de buurt

Leerdam
Geen Trainingen beschikbaar