Chat with us, powered by LiveChat

Introductie Thermografie

De introductiecursus Thermografie is voor iedereen die graag de basiskennis van een warmtebeeldcamera wil hebben, maar er niet elke dag mee werkt.

Om de juiste conclusies uit thermografische foto’s te trekken en te onderbouwen, is het fijn om de nodige kennis van thermografie te hebben. Er komt namelijk bij het gebruik van een warmtebeeldcamera meer kijken dan alleen een foto maken. Er kunnen fouten gemaakt worden met instellingen, zoals emissiviteit of reflectie. Als dat gebeurt, heb je niks meer aan de gemaakte conclusie en kan die zo de prullenbak in.

Mede daardoor is het van belang om de basiskennis paraat te hebben. Omega Training & Inspectie biedt daarom uitkomst met de cursus Introductie Thermografie! Tijdens deze cursus ga je onder begeleiding in de praktijk aan de slag met uw warmtebeeldcamera.

Doel & doelgroep cursus Introductie Thermografie

De eendaagse cursus is speciaal ontwikkeld voor personen die beginnen met Infrarood. Ook als je net een camera hebt gekocht en je merkt dat de basiskennis nog ontbreekt om de juiste conclusies te trekken is deze cursus iets voor jou. Na deelname aan de cursus zal je zien dat je de meest voorkomende fouten niet meer gaat maken. Aan het eind van de cursus heb je de basiskennis van de warmtebeeldcamera zeker onder de knie.

Onderwerpen cursus

Tijdens de training wordt extra stil gestaan bij elektrische, bouwkundige en industriële toepassingen. Vanzelfsprekend komt de basis van thermografie aan de orde, alsook emissiviteit en reflectie.

De zeer ervaren docent zal je begeleiden tijdens de praktijkoefeningen, waarin jij zelf de camera bedient en opnamen maakt van de praktijkborden. Deze opnamen leer je analyseren en rapporteren. Door de vele oefeningen weet je straks goed om te gaan met verschillende situaties die je tegenkomt tijdens het gebruik van de thermografische camera.

Praktische Informatie

Cursus duur & kosten

De module Introductie Thermografie wordt in één dag gegeven. De kosten voor de cursus bedragen € 345,- per persoon, exclusief BTW, inclusief certificaat en heerlijke lunch.

Inschrijven

Inschrijven doe je door aan de rechterkant de gewenste datum en locatie uit de lijst te kiezen en de gevraagde gegevens in te vullen. Na de inschrijving ontvang je van ons direct de bevestiging van deelname, inclusief de locatie en het tijdstip. Als je tegen onduidelijkheden aanloopt, neem dan vooral even contact op met onze behulpzame klantenservice. Je kan ons bereiken door te bellen naar Omega Training & Inspectie via 088-20 56 101!

Incompany

Uiteraard kan de Cursus Introductie Thermografie ook incompany worden verzorgd. Interesse? Informeer naar onze aantrekkelijke tarieven door contact op te nemen met onze klantenservice via 088-20 56 101 of stuur ons een e-mail!

Aansluitende cursus

Heb je nog geen warmtebeeldcamera? Kijk in onze webshop of bel ons! Aanvullend kun je eventueel nog deelnemen aan andere praktijkgerichte opleidingen op het gebied van thermografie, zoals de Level 1 thermografie opleiding. De inhoud van deze cursus voldoet aan alle eisen gesteld in de ISO 18436-7. Na het behalen van deze vijfdaagse cursus ben je bevoegd om thermografische inspecties uit te voeren.

De cursus

alles op een rijtje

Cursusduur 1 dag
Locaties Meerdere locaties
In company

Tarieven

Per persoon € 345,00

Genoemde kosten zijn per persoon, exclusief BTW, incl. certificaat en heerlijke lunch.

Direct inschrijven!

Kies een locatie bij u in de buurt

Amersfoort
Geen Trainingen beschikbaar

Meer informatie?

Neem contact met ons op

088 20 56 101