Chat with us, powered by LiveChat

Cursus Keurmeester Arbeidsmiddelen NEN 3140 – Herhaling

Je bent al enige tijd Keurmeester Elektrische Arbeidsmiddelen conform NEN 3140. In de norm staat dat je met enige regelmaat een herhalingscursus moet volgen, maar heb je geen zin om weer van voor af aan te beginnen? Dan is de herhalingscursus Keurmeester Arbeidsmiddelen NEN 3140 bij Omega Training & Inspectie iets voor jou!

Doel & doelgroep herhalingscursus NEN 3140 Keurmeester Arbeidsmiddelen

Je hebt al eens een cursus tot Keurmeester Arbeidsmiddelen NEN 3140 gedaan en ook de ervaring heb je al. Volgens de wet hoef je geen herhalingscursus te volgen, maar moet je aantonen dat je voldoende vakkennis hebt.

Maar hoe kun je bepalen hoe vaak je moet opfrissen? Dit is vrij eenvoudig, het is een procedure die je doorloopt. Voor meer informatie zie bijlage E van de NEN 3140:2015. De volgende onderdelen zitten daar in:

 • de ervaring van de personen;
 • de aard van de werkzaamheden;
 • de frequentie waarmee de werkzaamheden worden uitgevoerd;
 • de werkomstandigheden;
 • de omgeving van de werkplek;
 • de mate van toezicht;
 • de mate van verandering van de werkzaamheden;
 • de ervaring met betrekking tot (bijna-)ongevallen.

De herhalingscursus tot NEN 3140 Keurmeester Arbeidsmiddelen van Omega Training geeft je voldoende informatie om aan te tonen dat je weer door kunt gaan.

Onderwerpen herhalingscursus NEN 3140 keuren Arbeidsmiddelen

Tijdens de informatieve herhalingscursus behandelen wij:

 • Visuele inspectie, meting en beproeving (tip: neem je eigen tester mee!)
 • Aandachtspunten / veranderingen wet & regelgeving
 • Ervaringen / uitdagingen
 • Rapportage

Praktische Informatie

Lesmateriaal

Vanzelfsprekend mag je jouw eigen apparatentester/gereedschapstester meenemen naar de cursus. Deze zal je gebruiken tijdens tijdens de keuringen in de practica. Het overige lesmateriaal wordt door Omega geregeld.

Cursus duur & kosten

Om je kennisniveau weer up-to-date te krijgen vragen wij een halve dag van je tijd. De herhalingscursus NEN 3140 Cursus Keurmeester Elektrische Arbeidsmiddelen wordt verzorgd op alle locaties van Omega Training in Nederland. De kosten voor de Cursus Keuren Elektrisch Gereedschap NEN 3140 bedragen slechts € 119,– per persoon, exclusief BTW.

Inschrijven

Inschrijven kan door aan de rechterkant de gewenste datum en locatie uit de lijst te kiezen en de gevraagde gegevens in te vullen. Na de inschrijving ontvang je van ons direct de bevestiging van deelname, inclusief de locatie en het tijdstip. Als je tegen onduidelijkheden aanloopt, neem dan vooral even contact op met onze behulpzame klantenservice. Je kan ons bereiken door te bellen naar Omega Training & Inspectie via 088-20 56 101!

Aansluitende cursus

Ben je nog geen NEN 3140 Keurmeester Elektrisch Gereedschap? Volg dan onze cursus Keuren Elektrisch Gereedschap NEN 3140. Deze cursus leidt je in één dag op tot Keurmeester elektrische Arbeidsmiddelen. Na afloop van de cursus kun je zelfstandig keuren en inspecties uitvoeren. Ook weet je op een verantwoorde wijze om te gaan met onveilig gereedschap.

De cursus

alles op een rijtje

Cursusduur 1 dagdeel
Locaties Meerdere locaties
In company

Tarieven

Prijs per persoon € 119,00

Genoemde kosten zijn per persoon, exclusief BTW, incl. certificaat en naslagwerk.

Direct inschrijven!

Kies een locatie bij u in de buurt

Alkmaar
Geen Trainingen beschikbaar

Den Haag
Geen Trainingen beschikbaar

Leerdam (Regio Utrecht)
Geen Trainingen beschikbaar

Zwolle
Geen Trainingen beschikbaar

Meer informatie?

Neem contact met ons op

088 20 56 101