Level 1 Thermografie

Cursus thermografie niet beschikbaar

Thermografie bieden wij niet langer aan als apart cursusonderdeel. Als je echter geinteresseerd bent in de mogelijkheden van thermografie, kijk dan eens naar onze opleiding Scope 10 – Risicoinspecties elektrotechnisch materieel. Het onderdeel thermografie komt hierin uitgebreid aan bod.

Ben je vaak met je warmtebeeldcamera bezig, maar heb je het gevoel dat je er nog veel meer uit kunt halen? Volg dan de opleiding Level 1 Thermografie! De praktische cursus leidt jou op tot gecertificeerd thermograaf Level 1, waarna je de juiste richtlijnen kent om inspecties uit te voeren.

Doel & doelgroep Cursus Level 1 Thermografie

Indien je enige basiskennis hebt van de werking van een warmtebeeldcamera en je van plan bent om er veel mee te werken, is de cursus Level 1 Thermografie echt iets voor jou.

Tijdens de praktische cursus leer je de basisprincipes van infrarood, hoe je met een thermografische warmtebeeldcamera kunt werken onder verschillende omstandigheden en met welke doeleinden. Daarnaast leer je de juiste manier om een meting te beoordelen in diverse situaties en hoe potentiële fouten kunnen worden geïdentificeerd. Na de cursus zal de deelnemer in staat zijn om thermografische inspecties uit te kunnen voeren volgens de geldende richtlijnen en om de juiste resultaten te boeken.

Onderwerpen cursus Level 1 Thermografie / infrarood

Tijdens de praktische opleiding worden er vele zaken behandeld:

  • Basisprincipe infrarood;
  • Bediening thermografische warmtebeeldcamera;
  • Warmte volgens natuurkunde;
  • Infrarood fysica;
  • Thermische patroonherkenning en infrarood toepassingen;
  • Technieken infrarood temperatuurmeting;
  • Kwalitatieve en kwantitatieve thermografie;
  • Inspectieroutine en rapportage;
  • Praktijkdeel met metingen en beproevingen.

De inhoud van de Level 1 Thermografie/ Infrarood cursus voldoet aan alle eisen gesteld in de ISO 18436-7.

De cursus wordt afgesloten met een examen, bestaande uit meerkeuze vragen en een thermografische analyse. De deelnemers ontvangen uiteindelijk een certificaat van deelname en, bij een goed afgelegd examen, het Level 1 certificaat. Mocht er behoefte zijn om ook op BINDT niveau gecertificeerd te worden dan is het mogelijk om daar een examen voor af te leggen (tegen aanvullende kosten).

Praktische Informatie

Cursus duur & kosten

De cursus omvat 5 dagen van scholing. De kosten voor de cursus Level 1 Thermografie / Infrarood bedragen € 400,- per dag, excl. BTW en wordt altijd aaneengesloten gegeven. Indien gewenst is het mogelijk om de cursus incompany te verzorgen, waarbij een spreiding van de cursusdagen mogelijk is.

Inschrijven

Inschrijven doe je door aan de rechterkant de gewenste datum en locatie uit de lijst te kiezen en de gevraagde gegevens in te vullen. Na de inschrijving ontvang je van ons direct de bevestiging van deelname, inclusief de locatie en het tijdstip. Als je tegen onduidelijkheden aanloopt, neem dan vooral even contact op met onze behulpzame klantenservice. Je kan ons bereiken door te bellen naar Omega Training & Inspectie via 088-20 56 101!

Incompany

Uiteraard kan de Opleiding Level 1 Thermografie ook incompany worden verzorgd. Interesse? Informeer naar onze aantrekkelijke tarieven door contact op te nemen met onze klantenservice via 088-20 56 101 of stuur ons een e-mail!

Aansluitende cursus

Het is aan te raden om enig kennisniveau te hebben van de basiswerking van een thermografische warmtebeeldcamera. Heb je nog (bijna) geen ervaring met een warmtebeeldcamera? De cursus ‘Introductie Thermografie’ kan je helpen de basiskennis onder de knie te krijgen.

De cursus

alles op een rijtje

Cursusduur5 dagen
LocatiesMeerdere locaties
In company

Tarieven

Deze cursus is helaas niet meer beschikbaar.

Meer informatie?

Neem contact met ons op

088 20 56 101