Cursus basisinspectie
Elektrische Installaties

NEN 3140

(1 dag)

Een cursus Basisinspectie NEN 3140 volg je bij Omega Training & Inspectie, dé praktische opleider van Nederland. Binnen een dag wordt je opgeleid tot Inspecteur Elektrische Installaties.

Cursus basisinspectie Elektrische Installaties NEN 3140

Een cursus Basisinspectie NEN 3140 Elektrische installatie keuren volg je bij Omega Training & Inspectie. Wij zetten een ‘zware’ docent in, namelijk een vakman met 30 jaar ervaring in de inspectie van elektrische installaties. Door de jarenlange ervaring van de docent, kan hij je alles vertellen over de NEN 1010 en NEN 3140. Mede door zijn praktijkervaring word je binnen een dag opgeleid tot Inspecteur Elektrische Installaties.

Doel & doelgroep Basisinspectie NEN 3140 – inspecteren Elektrische Installaties

En we leunen natuurlijk niet alleen op deze vakman. De cursus Basisinspectie NEN 3140 bij Omega Training & Inspectie staat uitgebreid stil bij het praktijkgedeelte. Het inspecteren van een elektrische installatie behelst namelijk ook een behoorlijke hoeveelheid metingen. Om jou op te leiden als inspecteur moet je deze metingen allemaal uitvoeren, waarbij de docent adequate begeleiding biedt.

Het theorie gedeelte mag zeker niet ontbreken. Normkennis is macht wanneer je inspecties van elektrische installaties uitvoert. Tijdens het ochtendgedeelte neemt de docent alle relevante bepalingen door, zodat je dit kan toepassen tijdens de dagelijkse werkzaamheden.

Uiteindelijk loop je het lokaal uit met het gevoel echt iets geleerd te hebben, in plaats van ‘aanwezig’ te zijn geweest. Ons doel is dan ook om onze cursisten praktische kennis te bieden, zowel tijdens als na de cursus.

Onderwerpen cursus Basisinspectie NEN 3140

De cursus Basisinspectie NEN 3140 -Inspecteren Elektrische Installaties behandelt o.a. de volgende onderwerpen:

  • Kenmerken van de installatie;
  • Eerste inspectie NEN 1010;
  • Inspectie volgens NEN 3140:2018;
  • NEN 3140 Inspectie keuring frequentie;
  • Inspectieplan / Plan van Aanpak;
  • Visuele inspectie NEN 1010;
  • Meting en beproeving;
  • Rapportage.

Praktische Informatie

Lesmateriaal

Vanzelfsprekend mag je jouw eigen installatietester meenemen naar de cursus. Deze zal je gebruiken tijdens de keuringen in de practica. Het overige lesmateriaal wordt door Omega geregeld.

Cursus duur & Kosten

Omega heeft besloten deze cursus enkel nog op incompany basis aan te bieden. De reden hiervoor is de wijziging in uitvoer van inspecties voor verzekeringsmaatschappijen. Waar in het verleden de NEN 3140 als uitgangspunt werd genomen is dat nu niet meer het geval.

De eisen van de verzekeringsinspecties zijn aangepast en dat heeft grote gevolgen voor jou als inspecteur! Wil je hier meer over weten? Neem contact met ons op via 088 – 2056 101 en informeer naar de wijzigingen. Tevens kunnen wij je bijstaan via ons consultancy traject om de certificering te behalen!

Mocht je vanwege een andere reden toch NEN 3140 toepassen binnen jouw organisatie of op een project? Dan bieden wij je graag ons scherpe incompany tarief, waarbij wij jouw medewerkers of collega’s in 1 dag de basisprincipes van inspecteren conform NEN 3140+A2:2018 bijbrengen. Informeer bij onze binnendienst naar het scherpe tarief!

Inschrijven

Deze cursus wordt enkel op basis van incompany gegeven. Neem contact op met onze binnendienst om hiervoor een dag in te plannen bij jou op locatie. Je kan ons bereiken door te bellen naar Omega Training & Inspectie via 088-20 56 101!

Inspecteren in eigen beheer?

Mocht je na afloop van de cursus inspecteren elektrische installaties vol enthousiasme te werk gaan en er toch niet uitkomen? Dan biedt Omega Training & Inspectie de mogelijkheid om je in de praktijk te laten begeleiden door onze docent.

Wil jij samen met Omega Training & Inspectie je project aanvliegen? Ook in de ontwerpfase begeleiden wij je graag. Neem contact met ons op om jouw voorstel te presenteren, wij voorzien je daarna van helder commentaar en tips, zodat je het project tot een succes gaat maken.

De cursus

alles op een rijtje

Cursusduur 1 dag
Locaties Enkel op in-company basis

Tarieven

Speciaal incompany tarief Neem contact op met onze binnendienst!

Genoemde kosten zijn per persoon, exclusief BTW, incl. certificaat en heerlijke lunch.

Meer informatie?

Neem contact met ons op

088 20 56 101