Cursus Zonnepanelen Installeren

Erkend Zonnestroom Installateur

(5 dagen, 1 lesdag per week)

Geïnteresseerd in een opleiding tot monteur zonnepanelen? Door de diverse vakdisciplines elektrotechniek, montage en veilig werken bij elkaar te brengen is een praktijkgerichte en inspirerende opleiding ontstaan.

Opleiding Zonnepanelen Installeren – Erkend Zonnestroom Installateur

Geïnteresseerd in een opleiding tot monteur zonnepanelen? SO Sustainable is dé opleider tot erkend zonnestroom installateur! Met een gezamenlijke ervaring van meer dan 30 jaar in de zonne-energie sector, hebben twee partijen de krachten gebundeld in SO Sustainable. Petersen Arbozorg & Veiligheid en Omega Training & Inspectie voldoen aan de eisen van InstallQ om de opleiding tot erkend monteur zonnepanelen te mogen verzorgen.SO Sustainable voor de opleiding monteur zonnepanelen

 

 

Doel & doelgroep opleiding monteur Zonnepanelen installeren

De solar markt is volop in beweging! Een waanzinnige ontwikkeling die vraagt om een gedegen en geaccrediteerde opleiding. Belanghebbenden binnen de zonne-energiesector stellen namelijk steeds hogere eisen aan de werkzaamheden van een zonne-energie-installateur.

Eisen aan de installatie zijn geformuleerd in onder andere het ISSO-handboek en opleidingseisen aan de Zonnestroom installateur (monteur) in de BRL Zonnekeur. Opdrachtgevers, maar ook verzekeraars eisen meer en meer dat PV-installaties worden geïnstalleerd door gecertificeerde installatiebedrijven, vermeld in het QbisNL register. Om de cursus tot Zonnestroom installateur te volgen, heeft u geen specifieke vooropleiding nodig. Enige kennis van zonnepanelen of ervaring als elektricien is handig, maar zeker niet vereist om aan de opleiding tot monteur zonnepanelen mee te doen.

Onderwerpen Opleiding monteur Zonnepanelen Installeren – Opleiding Zonnestroom installateur

Bij de opleiding tot monteur zonnepanelen worden tijdens het theorie- en praktijkdeel de volgende onderdelen behandeld:

  • Ontwerpen van PV-installaties;
  • Veilig werken tijdens de installatie;
  • Montage van PV-installaties;
  • NEN 1010;
  • Oplevering PV Installaties.

Het behalen van de diploma’s gaat je makkelijker af als je voorkennis hebt van elektrotechniek, niveau II. We zien bij onze cursisten dat men wat meer tijd moet investeren in de zelfstudie om de diploma’s te halen, als je niet beschikt over een elektrotechnische achtergrond.

Opleiding monteur zonnepanelen

De opleiding tot monteur zonnepanelen voorziet in alle onderdelen die van toepassing zijn op de accreditatie:

  • Zonnestroom deskundige (ontwerp zonnestroomsystemen);
  • Montage (bouwkundig);
  • Installeren (elektra).

Praktische Informatie

Cursus duur & Kosten

De kosten voor deze vijfdaagse cursus bedragen € 2500,-, exclusief examens. Interesse in de examens? Deze cursus heeft twee examens, namelijk een theorie en praktijkexamen. Het praktijkexamen vindt aansluitend op de cursus plaats (1 dag). De kosten voor het praktijkexamen bedragen € 550,- per persoon. Het theorie examen is een extern CITO examen. Als je dit examen haalt, zal je worden toegevoegd aan het QBIS register. De kosten voor het theorie examen bedragen € 325,- per persoon. Je hiervoor inschrijven kan op de website van het CITO.

Benodigde leermiddelen

Voor het volgen van deze cursus is het ISSO Handboek Zonne-energie (hard copy!) vereist. Dit is te verkrijgen op www.isso.nl

Inschrijven

Wil je de opleiding tot monteur zonnepanelen volgen? Inschrijven kan door aan de rechterkant de gewenste datum en locatie uit de lijst te kiezen en de gevraagde gegevens in te vullen. Na de inschrijving ontvang je van ons direct de bevestiging van deelname, inclusief de locatie en het tijdstip. Als je tegen onduidelijkheden aanloopt, neem dan vooral even contact op met onze behulpzame klantenservice. Je kan ons bereiken door te bellen naar Omega Training & Inspectie via 088-20 56 101!

Meer informatie Erkend Zonnestroom Installateur

Wat is dat nou, het QBIS register? Die vraag krijgen wij heel vaak, daarom proberen we je een beetje enthousiast te maken:

Vakman of beunhaas? Een mooie website zegt niks over vakmanschap en helaas geeft een aardige stem geen kwaliteitsgarantie… QBISnl wél! In ons register staan alleen namen van gecertificeerde en gekwalificeerde vakmensen en adviseurs.

QBISnl is het openbare, onafhankelijke nationale kwaliteitsregister van gekwalificeerde vakmensen en vakbedrijven in de (duurzame) bouw- en installatietechniek. Het platform is in 2013 opgericht mede op verzoek van de overheid omdat een dergelijk kwaliteitsregister in de sector nog niet bestond.

Het doel van QBISnl is het beter vindbaar maken van goede vakmensen. Met de zoekmachine van QBISnl, hebben consumenten en bedrijven een betrouwbaar handvat bij de keuze uit een breed marktaanbod. Installatiebedrijven voor duurzame energie-installaties, loodgieters, elektriciens, EPA-adviseurs en energielabel-specialisten, je vindt ze allemaal in QBISnl.

De vakmensen en adviseurs die je in QBISnl kunt vinden, zijn vakbekwaam, gekwalificeerd of gecertificeerd. De vakmensen beschikken over de juiste specialistische vaardigheden om de nieuwste technieken in en om uw huis toe te passen. Met een gecertificeerd bedrijf of een vakbekwame vakman heb je een eerste zekerheid dat er kwaliteit geleverd word. Een in QBISnl gevonden vakman is dus een betrouwbare keuze!

Bedrijvenregister
Een bedrijf wordt opgenomen in QBISnl als het erkend of gecertificeerd is.
Een erkenning hoeft maar eenmalig verkregen te worden en blijft vanaf dat moment altijd geldig voor dat bedrijf. Een erkend bedrijf beschikt over voldoende vakbekwaamheid en/of de juiste gereedschappen om het installatiewerk naar behoren uit te voeren, op te leveren, te onderhouden of te beheren. Een erkenning wordt na het verkrijgen niet meer gecontroleerd.

Een certificering betekent dat een bedrijf voldoet aan de normen met betrekking tot organisatie, vaardigheid, objectiviteit, deskundigheid en integriteit.

Een gecertificeerd bedrijf werkt met kennis van Stichting ISSO, waardoor de professional voldoet aan de eisen over kwaliteit, veiligheid en duurzaamheid. Voor duurzame technieken en voor ventilatietechnieken is er een kringloop aan ISSO-publicaties, onderwijs, examens en beoordelingsrichtlijnen (BRL’en). Deze bedrijven zijn geslaagd voor een geaccrediteerd examen, al dan niet in combinatie met een geaccrediteerde opleiding . Bedrijven worden na certificering ieder jaar een keer gecontroleerd om te kijken of ze nog steeds voldoen aan de gestelde normen.

Je maakt dus echt onderscheid met dit keurmerk. Ga nu dus een stap verder en onderscheid jezelf en jullie bedrijf ten opzichte van je collega’s en volg de Erkende Opleiding tot Zonnestroominstallateur bij SO Sustainable!

Direct inschrijven!

Kies een geschikte datum

Leerdam (regio Utrecht)

Klik op een datum om in te schrijven:

Geen Trainingen beschikbaar

De cursus

alles op een rijtje

Cursusduur5 dagen
LocatiesLeerdam

Tarieven

Per persoon€ 2500,00
CITO Examen
(optioneel)
€ 325,00
Praktijk examen Praktijk
(optioneel)
€ 550,00

Genoemde kosten zijn per persoon, exclusief BTW, incl. certificaat en heerlijke lunch.

Meer informatie?

Neem contact met ons op

088 20 56 101

-installq-logo-geaccrediteerde-opleiding
-installq-logo-geaccrediteerde-examen