Opleiding zonnepanelen installeren

Erkend Zonnestroom Installateur (WV)

De eerste InstallQ geaccrediteerde opleiding van Nederland!

1 lesdag

De erkenningsregeling van InstallQ omvat ook de module Werkverantwoordelijke. Deze module volg je bij SO Sustainable, dochter van Omega Energietechniek. Je sluit deze module af met een theorie examen bij CITO.

Opleiding Zonnepanelen Installeren – Erkend Zonnestroom Installateur

Cursus Erkend Zonnestroom Installateur: Werkverantwoordelijke

Leer zonnepanelen installeren

De InstallQ regeling voor zonnepaneel installateurs is in 2021 herzien! Vanuit SO Sustainable, een dochter van Omega Energietechniek, wordt deze opleiding tot Erkend Zonnestroom Installateur aangeboden.

Waaruit kun je kiezen?

Er zijn in totaal 3 deelregelingen te onderscheiden:

 • Voldoend Onderricht Persoon (VOP):
  • DC-Monteur op het dak
 • Vakbekwaam Persoon (VP):
  • AC- & DC-monteur
 • Werkverantwoordelijke (WV):
  • Ontwerp –  beheer – montage

Bij SO Sustainable hebben we er voor gekozen om de VOP en VP opleiding te combineren, aangezien installateurs vaak DC en AC combineren.

Voor wie is de opleiding Erkend Zonnestroom Installateur WV?

Wanneer je Erkend Zonnestroom Installateur wilt worden, met als specialisatie WV, dan is dat natuurlijk geen enkel probleem! Bij SO Sustainable start je dan met de WV-module. Het is wel noodzakelijk dat je je vervolgens ook inschrijft voor de VOP/VP module. Meer informatie over deze praktische module vind je door op de volgende link te klikken: Erkend Zonnestroom Installateur VP/VOP . Dit is een zeer praktische opleiding waar je alles leert over het installeren van zonnepanelen op het dak en in de meterkast volgens de gestelde eisen in onder andere het ISSO handboek.

Voor de VOP/VP module is een vooropleiding niet verplicht, maar enige voorkennis is wel handig. Het behalen van de diploma’s gaat je makkelijker af als je voorkennis hebt van elektrotechniek, niveau II. We zien bij onze cursisten dat men wat meer tijd moet investeren in de zelfstudie om de diploma’s te halen, als je niet beschikt over een elektrotechnische achtergrond.

Voor de WV-module is het noodzakelijk om over niveau 4 ET te beschikken. Dat is ook de reden dat deze module los wordt aangeboden.

Inhoud WV Zonnestroom Installateur

Met deze opleiding wordt jij over de hele breedte Erkend Zonnestroom Installateur Wil jij nu over de hele breedte erkend zonnestroom installateur worden? Deze module bevat o.a. de volgende onderwerpen:

 • Randvoorwaarden in kaart brengen en toetsen;
 • Ontwerpen zonnestroominstallatie;
 • Zonnestroominstallatie (ontwerpen) uitwerken;

De WV Zonnestroom Installateur is een theoretische opleiding.

Aantal lesdagen

De opleiding tot WV Zonnestroom Installateur duurt 1 lesdag en een dagdeel voor het theorie examen (via CITO). Wil je ook de VOP/VP cursus volgen? Lees hier meer over de duur van deze opleiding.

Opleiding monteur zonnepanelen

Kosten WV Zonnestroom Installateur

De kosten voor deze interactieve praktische opleiding bedragen € 500,– per persoon, excl. BTW. Volg je ook de VOP/VP cursus? Dan zijn de kosten in totaal €3000,- excl. btw. Tijdens de opleiding wordt uiteraard voor de inwendige mens gezorgd, de lunch – koffie – thee – frisdrank is allemaal inclusief.

De kosten voor de praktijkexamens bedragen € 550,— per persoon, excl. BTW, deze is gelijk aan de praktijkexamens van VOP/VP

Benodigde leermiddelen

Voor het volgen van deze cursus is het ISSO Handboek Zonne-energie (hard copy!) vereist. Dit is te verkrijgen op www.isso.nl

Inschrijven

Wil je de opleiding tot monteur zonnepanelen volgen? Inschrijven kan door aan de rechterkant de gewenste datum en locatie uit de lijst te kiezen en de gevraagde gegevens in te vullen. Na de inschrijving ontvang je van ons direct de bevestiging van deelname, inclusief de locatie en het tijdstip. Als je tegen onduidelijkheden aanloopt, neem dan vooral even contact op met onze behulpzame klantenservice. Je kan ons bereiken door te bellen naar Omega Training & Inspectie via 088-20 56 101!

Direct inschrijven!

Kies een geschikte datum

Dronten

Klik op een datum om in te schrijven:

Geen Trainingen beschikbaar

De cursus

alles op een rijtje

Cursusduur1 dag (2 dagdelen)
LocatieLeerdam

Tarieven

Per persoon€ 500,00
CITO Examen
(optioneel)
€ 325,00

Genoemde kosten zijn per persoon, exclusief BTW, incl. certificaat en heerlijke lunch.

Meer informatie?

Neem contact met ons op

088 20 56 101

-installq-logo-geaccrediteerde-opleiding

Meer informatie Erkend Zonnestroom Installateur

Wat is dat nou, het QBIS register? Die vraag krijgen wij heel vaak, daarom proberen we je een beetje enthousiast te maken:

Vakman of beunhaas? Een mooie website zegt niks over vakmanschap en helaas geeft een aardige stem geen kwaliteitsgarantie… QBISnl wél! In ons register staan alleen namen van gecertificeerde en gekwalificeerde vakmensen en adviseurs.

QBISnl is het openbare, onafhankelijke nationale kwaliteitsregister van gekwalificeerde vakmensen en vakbedrijven in de (duurzame) bouw- en installatietechniek. Het platform is in 2013 opgericht mede op verzoek van de overheid omdat een dergelijk kwaliteitsregister in de sector nog niet bestond.

Het doel van QBISnl is het beter vindbaar maken van goede vakmensen. Met de zoekmachine van QBISnl, hebben consumenten en bedrijven een betrouwbaar handvat bij de keuze uit een breed marktaanbod. Installatiebedrijven voor duurzame energie-installaties, loodgieters, elektriciens, EPA-adviseurs en energielabel-specialisten, je vindt ze allemaal in QBISnl.

De vakmensen en adviseurs die je in QBISnl kunt vinden, zijn vakbekwaam, gekwalificeerd of gecertificeerd. De vakmensen beschikken over de juiste specialistische vaardigheden om de nieuwste technieken in en om uw huis toe te passen. Met een gecertificeerd bedrijf of een vakbekwame vakman heb je een eerste zekerheid dat er kwaliteit geleverd word. Een in QBISnl gevonden vakman is dus een betrouwbare keuze!

Bedrijvenregister
Een bedrijf wordt opgenomen in QBISnl als het erkend of gecertificeerd is.
Een erkenning hoeft maar eenmalig verkregen te worden en blijft vanaf dat moment altijd geldig voor dat bedrijf. Een erkend bedrijf beschikt over voldoende vakbekwaamheid en/of de juiste gereedschappen om het installatiewerk naar behoren uit te voeren, op te leveren, te onderhouden of te beheren. Een erkenning wordt na het verkrijgen niet meer gecontroleerd.

Een certificering betekent dat een bedrijf voldoet aan de normen met betrekking tot organisatie, vaardigheid, objectiviteit, deskundigheid en integriteit.

Een gecertificeerd bedrijf werkt met kennis van Stichting ISSO, waardoor de professional voldoet aan de eisen over kwaliteit, veiligheid en duurzaamheid. Voor duurzame technieken en voor ventilatietechnieken is er een kringloop aan ISSO-publicaties, onderwijs, examens en beoordelingsrichtlijnen (BRL’en). Deze bedrijven zijn geslaagd voor een geaccrediteerd examen, al dan niet in combinatie met een geaccrediteerde opleiding . Bedrijven worden na certificering ieder jaar een keer gecontroleerd om te kijken of ze nog steeds voldoen aan de gestelde normen.

Je maakt dus echt onderscheid met dit keurmerk. Ga nu dus een stap verder en onderscheid jezelf en jullie bedrijf ten opzichte van je collega’s en volg de Erkende Opleiding tot Zonnestroominstallateur bij SO Sustainable!