SCIOS Scope 10 opleiding

Opleiding tot Inspecteur Elektrisch materieel
op brandrisico conform NTA 8220

(3 dagen, 1 lesdag per week)

Wanneer je inspecties conform SCIOS Scope 10 wilt uitvoeren, moet jij en het bedrijf waar je werkzaam bent, hiervoor gecertificeerd zijn. Dat betekent dat je het examen volbracht moet hebben. Hoe? Dat leer je bij Omega Training & Inspectie!

SCIOS Scope 10 opleiding

Scios Scope 10 cursus omega SCIOS Scope 10 heeft de naam ‘Risico-inspecties van elektrotechnisch materieel’ gekregen. Verzekeraars stellen steeds hogere eisen als het gaat om brandveiligheid van de elektrotechnische installatie. Waar in het verleden vooral naar NEN 3140 werd gewezen, is gebleken dat dit onvoldoende was. Het ging daarbij met name om de aanrakingsveiligheid van de installatie.

Om de veiligheid nog verder te verhogen, heeft men een nieuwe inspectiemethodiek ontwikkeld, gebaseerd op de NTA 8220 en de VIER-methodiek.

Omega Training & Inspectie is al vele jaren actief op het inspecteren van elektrische installaties en het opleiden van inspecteurs voor dit doeleinde.

Onderwerpen cursus Scope 10 opleiding

Tijdens de Scope 10 opleiding Risico-inspecties van elektrotechnisch materieel worden alle zaken uit de Scope 10 behandeld en word je voorbereid op het examen. Welke onderdelen zijn er dan o.a. te herkennen?

 • Wet- en regelgevingThermografie scope10 cursus
 • Warenwetbesluit – ARBO wet –
 • NEN 1010, NEN-EN-IEC 60204-1, NEN-EN-IEC 61439, NEN 3140, NTA 8220, NPR 8040-1
 • Beoordeling brandrisico
 • Bepalen van de omvang van de beoordeling
 • Steekproeven
 • Risico op brand door elektrisch materieel
 • Meting en beproeving
 • Thermografie
 • Rapportage
 • Urgentieniveau

 

Praktische informatie

Lesmateriaal

Vanzelfsprekend gebruik je jouw eigen installatietester en thermografische camera tijdens deze cursus. Deze worden toegepast tijdens de keuringen in de practica. Heb je (nog) geen installatietester of warmtebeeldcamera? Geen probleem bij Omega Training & Inspectie: je kunt deze installatietester aanschaffen via onze webshop!

Het enige wat wij niet kunnen regelen voor je, zijn de normenbundels. Het gaat je helpen als je NEN1010/2015 & NEN3140/2019 in bezit hebt tijdens de opleiding.

SCIOS Scope 8 opleiding

Cursusduur & kosten Scope 10 opleiding

De opleiding Risico-inspecties van elektrotechnisch materieel – Scope 10 duurt 3 dagen (6 dagdelen). Uiteraard voorzien wij je van een uitgebreide lunch.

Aansluitend examen

Je kan je na inschrijving aanmelden voor het examen bij een van de erkende examenbureau ’s. Voor meer informatie hierover kan je deze link aanklikken. Je komt dan uit bij de site van SCIOS. Let op, je moet in het bezit zijn van een SCIOS Scope 8 diploma voordat je dit examen gaat doen!

Weet wel dat het belangrijk is om gelijk na inschrijving je examen te plannen! Zo kun je zo kort mogelijk na de laatste dag van je opleiding je examen volgen. Dan zit de stof nog vers in je hoofd, waardoor je makkelijker slaagt!

Inschrijven Scope 10 opleiding

Inschrijven voor de SCIOS Scope 10 opleiding is zeer eenvoudig! Kies de gewenste datum en locatie uit de lijst en vul de gevraagde gegevens in. Na de inschrijving ontvang je van ons direct de bevestiging van deelname, inclusief de locatie en het tijdstip. Als je tegen onduidelijkheden aanloopt, neem dan vooral even contact op met onze behulpzame klantenservice.

Een Scope 10 opleiding op locatie

Op verzoek is het ook mogelijk om de cursus op locatie te verzorgen. Neem hiervoor contact met ons op via het contactformulier of bel naar 088-2056101. Heb je vragen of ontvang je graag meer informatie over de inhoud van de cursus? Ook hiervoor neem je contact op met onze klantenservice.

Het behalen van de SCIOS Scope 10 certificering

Wanneer je de inspecties conform SCIOS Scope 10 wilt uitvoeren moet jij en het bedrijf waar je werkzaam bent hiervoor gecertificeerd zijn. Dat betekent voor jou dat je het examen volbracht moet hebben. Maar hoe ga je dit examen halen? Dat leer je bij de cursus van Omega Training & Inspectie!

Heb je het examen gehaald? Gefeliciteerd! De volgende stap is om het inspectiebedrijf te laten certificeren door het SCIOS certificaat te halen. Op zich is dit relatief eenvoudig te realiseren. Een goede procesbeschrijving conform ISO 9001:2015 helpt je al een heel eind op weg. Tijdens de opleiding leer je o.a. welke eisen SCIOS stelt aan de bedrijfscertificering. Het toetsen van het kwaliteitssysteem dient te worden uitgevoerd door een onafhankelijke instelling, zoals Dekra – Bureau Veritas – Kiwa.

Stap 2 ook klaar? Je bent er bijna! Stap 3 is om een onafhankelijke audit te laten uitvoeren door de certificatie instelling op de inspecteur.

Wanneer alles akkoord is kan je trots zijn op het eindresultaat, je mag SCIOS Scope 10 inspecties uit gaan voeren voor verzekeraars! Een enorme inspectiemarkt opent zich voor je, met duizenden inspecties te verdelen per jaar.

SCIOS Scope 8 opleiding

Direct inschrijven!

Kies een geschikte datum

De Cursus

alles op een rijtje

Cursusduur 3 dagen (6 dagdelen)
Zelfstudie Zelfstudie: ongeveer 18 uur
Locaties Meerdere locaties

Tarieven

Prijs per persoon € 1095,–

Genoemde kosten zijn per persoon, exclusief BTW, incl. bewijs van deelname en heerlijke lunch.

Examenkosten zijn niet inbegrepen in de cursusprijs.

Examen:

Direct inschrijven!

Kies een locatie bij u in de buurt

Almere
Geen Trainingen beschikbaar

Gorinchem
Geen Trainingen beschikbaar

Leerdam
Geen Trainingen beschikbaar

Schinnen (Limburg)
Geen Trainingen beschikbaar

Meer informatie?

Neem contact met ons op

088 20 56 101

Beoordeling

4.3 / 5.0 gemiddeld van 342 reviews.


5 ster
176
4 ster
128
3 ster
38
2 ster
0
1 ster
0

Dennis van P.

Leuke dag gehad, veel geleerd en lekker in het midden van het land.

Paul den K.

Goede lessen en prima lesstof.