SCIOS Scope 8

Inspecteur Laagspanningsinstallaties

Omega Training, dé praktische opleider van Nederland

SCIOS Scope 8 – Inspecteur Laagspanningsinstallaties

De Scope 8 opleiding wordt online gegeven, waardoor u deze thuis of op uw werk kunt volgen. Voor meer informatie, mail naar info@omega-energietechniek.nl

De opleiding tot Inspecteur Laagspanning Scope 8 is een bijzondere. Wanneer je namelijk Scope 8 inspecteur bent maak je een verschil! Niet alleen op opleidingsniveau, maar ook op praktische inspectiemethodieken en juistheid van rapportage. Met een SCIOS Scope 8 inspecteur heb je dus een echte vakman in huis.

Doel & Doelgroep Scope 8 opleiding

Er is veel aan de hand in de wereld van elektrotechnische veiligheidsinspecties. Meer en meer wordt er een hoger niveau gevraagd van de inspecties en inspecteurs. Door het volgen van de juiste opleiding en het behalen van het Scope 8 examen, kan je dit gevraagde, hogere niveau aanbieden.

De doelgroep van deze cursus  is dan ook breed te noemen. Van een installateur tot een gespecialiseerd inspectiebedrijf, alle personen die interesse hebben om gecertificeerd inspecteur te zijn, kunnen deelnemen. Wel is enige basiskennis vereist, zoals kennis van de NEN 1010 en NEN 3140.

Onderwerpen Inspecteur Laagspanning Scope 8

De volgende onderwerpen worden behandeld in de opleiding tot Inspecteur Laagspanning Scope 8:

  • ARBOwet en ArbeidsomstandighedenbesluitScios Scope 8
  • NEN1010:2015 hfst 61 en NEN 3140
    • Criteria
    • Meting, beproeving en rapportage
  • Kwalificaties en competenties inspecteur
  • Persoonlijke bescherming en inspectie
  • Hoe om te gaan met een nieuwe en een bestaande installatie
  • Inspectieplan

 

Praktische informatie

Lesmateriaal

SCIOS Scope 8 opleidingVanzelfsprekend mag je je eigen installatietester meenemen naar de opleiding. We houden veel praktijkdagen tijdens de cursus, omdat het van groot belang is dat je de tester zo goed mogelijk leert kennen. Heb je nog geen tester? Geen probleem, deze kun je in onze webshop aanschaffen of je kan er één van Omega gebruiken.

Het lesmateriaal krijg je tijdens de eerste cursusdag aangereikt. Het materiaal is dusdanig duidelijk beschreven dat voorstudie niet noodzakelijk is.

Opleidingsduur & investering

De opleiding tot Inspecteur Laagspanning Scope 8 (NEN 1010 & NEN 3140) duurt in totaal 4 dagen. Tijdens deze opleiding zal je ongeveer 2 dagen met theorie bezig zijn en 2 dagen met metingen en beproevingen in ons praktijkcentrum.

De kosten van de opleiding Scope 8 inspecteur bedragen € 1495,– per persoon. Je kan je voor het examen inschrijven bij 1 van de examenbureau’s, de kosten voor een onafhankelijk examen zitten niet in de cursusprijs inbegrepen.

Aansluitend examen

Om erkend inspecteur volgens SCIOS Scope 8 te worden, moet jeSCIOS Scope 8 opleiding het examen met goed gevolg volbrengen. Dit examen bestaat uit een theorie- en een praktijkdeel. De examens kan je volgen bij één van de erkende exameninstituten van SCIOS.

Aanvullende informatie bedrijfscertificering:

Wanneer je je bedrijf wilt laten certificeren voor het verkrijgen van het SCIOS Certificaat, is het belangrijk om te weten hoe dit in zijn werk gaat. SCIOS heeft daarvoor een stappenplan gemaakt, waarin wordt uitgelegd wat je hiervoor moet doen. De grootte van het bedrijf speelt hierbij geen rol.

Alle documenten behorende tot de certificatieregeling kunt u vinden op de SCIOS website. Om deze te kunnen inzien/downloaden moet u zich registreren bij het SCIOS-portaal. Zie de SCIOS-website voor meer informatie.

Combinatie met Scope 10

Ga je inspecties uitvoeren voor verzekeringsmaatschappijen en wil je aan al hun eisen voldoen, aangaande opleiding? Dan is het noodzakelijk dat je zowel Scope 8 als Scope 10 gecertificeerd bent. Bij Omega kan je deze 2 opleidingen uitstekend combineren!

Kies je ervoor om de cursussen te combineren? Dan heb je niet alleen alle opleidingsdagen achterelkaar gepland, maar profiteer je ook nog van een financieel voordeel. Je krijgt namelijk maar liefst 15% korting op het opleidingstarief, een voordeel van bijna € 400,–!

Wil je meer weten over de SCIOS Scope 10 opleiding? Meer informatie tref je aan door op deze link te klikken.

Scope 8

SCIOS Scope 8 opleiding

Direct inschrijven!

Kies een geschikte datum

De cursus

alles op een rijtje

Cursusduur4 dagen
LocatiesLeerdam (regio Utrecht)

Tarieven

Prijs per persoon€ 1495,–

Genoemde kosten zijn per persoon, exclusief BTW, incl. bewijs van deelname en heerlijke lunch.

Examenkosten zitten niet inbegrepen in de cursusprijs.

Meer informatie?

Neem contact met ons op

088 20 56 101