SCIOS Scope 8 opleiding

Inspecteur Laagspanningsinstallaties

(5 dagen, 1 lesdag per week)

Er wordt een steeds hoger niveau gevraagd van de inspecties en van de inspecteurs. Door het volgen van de Scope 8 opleiding bij Omega, en het behalen van het examen, kan je dit hogere niveau aanbieden.

SCIOS Scope 8 – Inspecteur Laagspanningsinstallaties

De Scope 8 opleiding wordt online gegeven, waardoor u deze thuis of op uw werk kunt volgen. Voor meer informatie, mail naar [email protected]

De opleiding tot Inspecteur Laagspanning Scope 8 is een bijzondere. Wanneer je namelijk Scope 8 inspecteur bent maak je een verschil! Niet alleen op opleidingsniveau, maar ook op praktische inspectiemethodieken en juistheid van rapportage. Met een SCIOS Scope 8 inspecteur heb je dus een echte vakman in huis.

Doel & Doelgroep Scope 8 opleiding

Er is veel aan de hand in de wereld van elektrotechnische veiligheidsinspecties. Meer en meer wordt er een hoger niveau gevraagd van de inspecties, de inspectiebedrijven en haar inspecteurs.

Door de bedrijfscertificering Scope 8 te behalen kunnen jullie dit hogere niveau gaan aanbieden. Belangrijk onderdeel van de bedrijfscertificering is het behalen van het examen Scope 8. Om dit te halen leiden wij je bij Omega graag op!

De doelgroep van deze cursus  is dan ook breed te noemen. Van een installateur tot een gespecialiseerd inspectiebedrijf, alle personen die interesse hebben om inspecteur te zijn, kunnen deelnemen. Wel is enige basiskennis vereist, zoals kennis van de NEN 1010 en NEN 3140.

Onderwerpen Inspecteur Laagspanning Scope 8

De volgende onderwerpen worden behandeld in de opleiding tot Inspecteur Laagspanning Scope 8:

  • ARBO wet en ArbeidsomstandighedenbesluitScios Scope 8
  • NEN1010:2015 hfst 61 en NEN 3140
    • Criteria
    • Meting, beproeving en rapportage
  • Kwalificaties en competenties inspecteur
  • Persoonlijke bescherming en inspectie
  • Hoe om te gaan met een nieuwe en een bestaande installatie
  • Inspectieplan

 

Praktische informatie

Lesmateriaal

SCIOS Scope 8 opleidingVanzelfsprekend gebruik je je eigen installatietester en PBM’s tijdens de opleiding. We houden veel praktijkbesprekingen tijdens de cursus, omdat het van groot belang is dat je de tester zo goed mogelijk leert kennen. Heb je nog geen tester? Die heb je wel nodig tijdens deze opleiding. Maar geen probleem, deze kun je in onze webshop aanschaffen.

Tijdens de opleiding krijg je veel thuiswerkopdrachten mee, inclusief meting en beproeving. Voer deze goed uit en bespreek de resultaten met de docent!

Het lesmateriaal krijg je uitgereikt op de eerste lesdag. Het materiaal is dusdanig duidelijk beschreven dat voorstudie niet noodzakelijk is. Het enige wat wij niet kunnen regelen voor je, zijn de normenbundels. Deze zijn persoonsgebonden. Het gaat je helpen als je NEN1010/2015 & NEN3140/2019 in bezit hebt tijdens de opleiding.

Opleidingsduur & investering

De opleiding omvat 5 hele dagen op één van onze locaties (Leerdam of Dronten).

De kosten van de Scope 8 opleiding bedragen € 1895,– per persoon, totale tijdsinvestering is 5 dagen. Je kan je voor het examen inschrijven bij één van de examenbureaus, de kosten voor een onafhankelijk examen zitten niet in de cursusprijs inbegrepen.

Aansluitend examen

Om inspecteur volgens SCIOS Scope 8 te worden, moet jeSCIOS Scope 8 opleiding het examen met goed gevolg volbrengen. Dit examen bestaat uit een theorie- en een praktijkdeel. De examens kan je volgen bij één van de erkende exameninstituten van SCIOS.

Weet wel dat het belangrijk is om gelijk na inschrijving je examen te plannen! Zo kun je zo kort mogelijk na de laatste dag van je opleiding je examen volgen. Dan zit de stof nog vers in je hoofd, waardoor je makkelijker slaagt!

Aanvullende informatie bedrijfscertificering:

Wanneer je je bedrijf wilt laten certificeren voor het verkrijgen van het SCIOS Certificaat, is het belangrijk om te weten hoe dit in zijn werk gaat. SCIOS heeft daarvoor een stappenplan gemaakt, waarin wordt uitgelegd wat je hiervoor moet doen. De grootte van het bedrijf speelt hierbij geen rol.

Alle documenten behorende tot de certificatieregeling kunt u vinden op de SCIOS website. Om deze te kunnen inzien/downloaden moet u zich registreren bij het SCIOS-portaal. Zie de SCIOS-website voor meer informatie.

Combinatie met Scope 10

Ga je inspecties uitvoeren voor verzekeringsmaatschappijen en wil je aan al hun eisen voldoen, aangaande opleiding? Dan is het noodzakelijk om als bedrijf gecertificeerd te zijn. Onderdeel van die certificering is dat je zowel je Scope 8 als je Scope 10 examen gehaald hebt. Bij Omega kan je de opleidingen volgen welke je klaar maken voor de examens!

Kies je ervoor om de cursussen te combineren? Dan heb je niet alleen alle opleidingsdagen achter elkaar gepland, maar profiteer je ook nog van een financieel voordeel. Je krijgt namelijk maar liefst 15% korting op het opleidingstarief, een voordeel van ruim € 400,–!

Wil je meer weten over de SCIOS Scope 10 opleiding? Meer informatie tref je aan door op deze link te klikken.

Scope 8

SCIOS Scope 8 opleiding

Direct inschrijven!

Kies een locatie en vervolgens een datum

Leerdam (regio Utrecht)

Klik op een datum om in te schrijven:

18/01/2022 - 15/02/2022 (volgeboekt)
09/02/2022 - 16/03/2022 (volgeboekt)
08/03/2022 - 07/04/2022  (Nog 7 plaatsen)
29/03/2022 - 28/04/2022 (volgeboekt)
30/06/2022 - 28/07/2022  (Nog 10 plaatsen)
05/10/2022 - 09/11/2022  (Nog 9 plaatsen)

De cursus

alles op een rijtje

Cursusduur 5 dagen
Locaties Leerdam (regio Utrecht)

Dronten

Tarieven

Prijs per persoon 2022 (5 dagen) € 1895,–

Genoemde kosten zijn per persoon, exclusief BTW, incl. bewijs van deelname en heerlijke lunch.

Examenkosten zitten niet inbegrepen in de cursusprijs.

Meer informatie?

Neem contact met ons op

088 20 56 101

Ashraf B.

Gratis drinken, koffie en frisdrank.

Super leraar weet heel veel en neemt de tijd voor mij.

Theo de T.

Was goed geregeld. Ga nu voor de Scope 10 opleiding.