Chat with us, powered by LiveChat

Workshop Storing zoeken bij Zonnepanelen

Elke installateur van zonnepanelen kent het wel: De klant belt met de mededeling dat de zonnepanelen het niet doen… Voor jou als installateur is het dan de taak om uit te zoeken waar de storing in het zonnepaneel zit. Hoe ga je het opsporen? En hoe ga je het oplossen?

Omega Training & Inspectie biedt de oplossing! Volg de praktische workshop Storing zoeken bij Zonnepanelen en leer hoe je dit probleem snel en eenvoudig kan aanvliegen!

Doel & doelgroep Seminar Storing zoeken bij zonnepanelen

De workshop is bedoeld voor installateurs van zonnepanelen, die graag meer inzicht willen krijgen in het oplossen van storingen. Het doel van de cursus is dan ook op een praktische manier de benodigde kennis hierover onder de knie te krijgen.

Onderwerpen workshop Storing zoeken bij zonnepanelen

Bij de workshop Storing zoeken bij Zonnepanelen ga je met behulp van onze demonstratiemodellen gericht aan de slag.

Eerst wordt de theorie je bijgebracht welke van toepassing is bij de meest voorkomende problemen bij zonnepanelen. Dit is een theoretisch verhaal, maar echt noodzakelijk om doelgericht en efficiënt je zonnepaneelstoring te traceren. Zo zullen onder andere de invloeden van weersomstandigheden worden besproken, I/V curves worden toegelicht en de invloed van foutief schakelmateriaal uitgelicht worden.

I/v curve zonnepaneel

In het tweede deel ga je zelf aan de slag. En aan de slag is ook echt hard werken! Tijdens de praktijkopstellingen ga je een casus aanpakken, inclusief diverse problemen. Eén van de problemen die je gaat onderzoeken is of het probleem AC-zijdig of DC-zijdig is. Vind jij de fout? En kan je een goede oplossing bedenken?

Praktische informatie

Lesmateriaal

Tijdens de workshop Storing zoeken bij zonnepanelen maak je gebruik van een thermografische camera (bijvoorbeeld de Flir E6), een eenvoudige AC- & DC-installatietester (bijvoorbeeld de Nieaf-Smitt EazyPV / Benning PV1-1 of een GMC PVSUN) en een combinatie Solar Installatietester met I/V curve (Metrel MI3108PS). Heb je zelf al meetapparatuur in bezit? Neem deze gerust mee!

Wil je instrumenten aanschaffen? Geen probleem bij Omega, neem eens een kijkje in onze uitgebreide webshop!

Tester zonnepanelen

Cursus duur & kosten

De workshop wordt gegeven in één dag (twee dagdelen). Kosten voor deze praktische workshop bedragen € 245,- per persoon, exclusief BTW, inclusief een heerlijke lunch, certificaat en lesmateriaal. De workshop duurt één dag en wordt georganiseerd in het praktijkcentrum van Omega te Leerdam, regio Utrecht.

Inschrijven

Inschrijven doe je door aan de rechterkant de gewenste datum uit de lijst te kiezen en de gevraagde gegevens in te vullen. Na de inschrijving ontvang je van ons direct de bevestiging van deelname, inclusief het tijdstip. Als je tegen onduidelijkheden aanloopt, neem dan vooral even contact op met onze behulpzame klantenservice. Je kan ons bereiken door te bellen naar Omega Training & Inspectie via 088-20 56 101!

Incompany

Willen jullie dit incompany verzorgen? Ook dat is geen probleem bij Omega! Neem contact met ons op via 088 – 20 56 101 of stuur ons een e-mail!

Aansluitende cursus

Volg ook onze Opleiding Zonnepanelen Installeren – Erkend Zonnestoom Installateur. Deze vijfdaagse opleiding behandelt de onderwerpen Ontwerpen, montage en installeren. Na afloop van de praktijkgerichte cursus en het examen, ben je een erkend zonnestroom installateur. Ook het bedrijf waar je voor werkt mag daarna worden opgenomen in het QBIS register.

De cursus

alles op een rijtje

Cursusduur 2 dagdelen (1 dag)
Locaties Meerdere locaties

Tarieven

Per persoon € 245,00

Genoemde kosten zijn per persoon, exclusief BTW, incl. certificaat en heerlijke lunch.

Direct inschrijven!

Kies een locatie bij u in de buurt

Cursusdata volgen spoedig, neem alvast contact op voor meer informatie!

Meer informatie?

Neem contact met ons op

088 20 56 101