Kansen voor PV-installateurs: 6 miljoen huishoudens met zonnepanelen in 2023

Eind 2023 zijn er 80 miljoen zonnepanelen geïnstalleerd in Nederland. Dat staat gelijk aan 6 miljoen huishoudens. Dit stelt onderzoeksbureau Good! op basis van zijn ‘Zonne-energie 2023-scenario’.

‘Vanaf 2010 is de markt voor zonnepanelen elk anderhalf jaar verdubbeld. Deze groei zal tot 2024 doorzetten’, aldus Rolf Heynen, directeur van onderzoeksbureau Good! ‘Niet in 2030, maar al in 2023 zal door deze groei aan zonnepanelen een kwart van de totale doelen van het nationaal Klimaat- en Energieakkoord gerealiseerd zijn.’

Good!, bekend van het Nationaal Solar Trendrapport waarvan in januari de 2018-editie werd gepresenteerd, laat met zijn scenario zien dat het aandeel van zonnepanelen exponentieel groeit. Volgens het onderzoeksbureau gaat de explosieve groei van zonnepanelen wel gepaard met 2 problemen. In 2023 zijn er 30.000 installateurs nodig om de zonnepanelen te kunnen plaatsen, een groei van 700 procent. Ten tweede zullen pieken op het elektriciteitsnet ontstaan.

Tevens concluderen de onderzoekers dat de groei van zonne- en windenergie lang niet genoeg is, omdat steeds meer elektrisch gedaan wordt. Zo als de elektrificatie van woningen en de uitrol van elektrisch vervoer.

Installateur zonnepanelen

Wilt u de overstap maken naar zonnepanelen installeren? Omega Training geeft de 5-daagse Opleiding ‘Zonnepanelen Installeren – Erkend Zonnestroom Installateur’. Tijdens deze 5 dagen komen theorie en praktijk samen, zodat u aan het eind van de opleiding alle ins & outs van zonnepanelen installeren kent en ook alle werkzaamheden veilig kunt uitvoeren.

De onderwerpen die aan bod komen:

  • Ontwerpen van PV-installaties;
  • Veilig werken tijdens de installatie;
  • Montage van PV-installaties;
  • NEN 1010;
  • Inspectie & Oplevering van PV-installaties.

De eerstvolgende opleiding ‘Zonnepanelen Installeren – Erkend Zonnestroom Installateur’ start op 25 mei en heeft op dit moment nog 4 plaatsen vrij!

Bron: Solarmagazine.nl