Keurmeester Cursussen

Ladders, Trappen, Rolsteigers en Valbeveiliging. Alle vier veelgebruikt tijdens installatie- en reparatiewerkzaamheden op hoogte. En werken op hoogte brengt risico’s met zich mee. Daarom is het belangrijk dat je kunt vertrouwen op de materialen waarmee je je op hoogte begeeft. Om hierop te kunnen vertrouwen is een regelmatige inspectie nodig. Wil jij zulke inspecties gaan doen? Volg dan een keurmeester cursus bij Omega TrainingHieronder vind je de verschillende soorten keurmeester cursussen.

combicursus

Combicursus keuren klimmaterieel & valbeveiliging

Tijdens de combinatiecursus word je opgeleid tot keurmeester Valbeveiliging en keurmeester Ladders, Trappen en Rolsteigers (Klimmaterieel). Na het volgen van deze cursus zal je zowel intern als extern valharnassen en rolsteigers mogen keuren. Een efficiënte cursus, waarmee je in 1 dag alles leert wat je als keurmeester moet weten over klimmaterieel en valbeveiliging.

afbeelding-keuren-klimmateriaal

Cursus keuren ladders, trappen, rolsteigers (klimmaterieel)

De praktische cursus Keuren Ladders – Trappen – (rol)Steigers is geschikt voor personen die bedrijfsmatig met klimmaterieel werken en behandelt de gestelde eisen van het keuren. Het is namelijk verplicht om jouw ladders – trappen & rolsteigers volgens de norm NEN 2484 en NEN-EN 1004 te laten keuren. Dit kun je natuurlijk laten doen door een derde partij, maar uiteindelijk is het veel handiger om het in eigen beheer te houden. Deze cursus duurt een halve dag.

keuren-valbeveiliging

Cursus keuren valbeveiliging

Bij het werken op hoogte, zoals op daken, (rol)steigers en trappen is het risico op vallen altijd aanwezig. Helaas hebben deze vallen vaak ernstig letsel tot gevolg en in enkele gevallen loopt dit zelfs dodelijk af. Veilig werken is dus van groot belang! Om de risico’s te verkleinen, moet de valbeveiliging met enige regelmaat gekeurd worden volgens de norm NEN 361. Wil je zelf je Valbeveiliging keuren of wil je dit bij derden gaan doen? Volg dan de Cursus Keuren Valbeveiliging bij Omega!