Cursus Zonnepanelen Installateur

Wil je beroepsmatig zonnepanelen installeren? Kies dan voor de leerlijn Zonnepanelen Installateur. Wanneer je deze 2 cursussen volgt, leer je alles over het aanleggen van een degelijk en elektrisch veilig zonnestroomsysteem. Je leert ook veilig werken op hoogte. Nadat je het examen met goed gevolg hebt afgerond mag je jezelf Erkend Zonnestroom Installateur noemen!

  • 1.Basiskennis zonnepaneelinstallaties

    Wat is een zonnepaneel en hoe werkt het? Wat is een omvormer en hoe werkt het? Hoe is het systeem ontworpen? In deze leerlijn is de cursus basiskennis optioneel, om kennis te maken met de PV-branche.

  • 2.Erkend Zonnestroominstallateur

    Hoe is het PV-systeem ontworpen? Hoe werk je veilig bij het installeren? Hoe monteer je de verschilende onderdelen? Wat zijn de eisen conform NEN1010 en hoe lever je correct op.

cursus-installatie-eisen-zonnepaneelinstallaties

I. Opleiding Monteur Zonnestroominstallaties

Word Monteur Zonnestroominstallaties door deel te nemen aan deze veelzijdige opleiding! Je wordt opgeleid om zowel op het dak (VOP) als onder het dak (VP) te installeren. Uiteraard alles conform de meest recente eisen in de erkenningsregeling van InstallQ word jij in 5 dagen volledig opgeleid. Deze opleiding sluit je af met een theorie examen (vanaf je eigen locatie uit te voeren) en 2 praktijkexamens (1 dagdeel in totaal).

zonnepanelen

II. Opleiding Werkverantwoordelijke Zonnestroominstallaties

Je werkt zelfstandig en bent eindverantwoordelijk voor alle werkzaamheden voor een goed en volgens specificaties functionerende zonnestroominstallatie.

Tijdens de opleiding tot Werkverantwoordelijke Zonnestroominstallaties werken we aan je technische vaardigheden en krijg je ruim voldoende uitleg over de theorie die je in de praktijk brengt. Na afloop van de opleiding doe je een theorie- en een praktijkexamen. Bij goed gevolg ontvang je je bewijs van vakmanschap in je Vakpaspoort. Op basis van dit bewijs kun je bij InstallQ een aanvraag indienen voor de erkenningsregeling Zonnestroomsystemen.