Digitale Training bij Omega

Algemene informatie, voorbereiding en tips

Omega Training, dé praktische opleider van Nederland. Ook voor het volgen van een training vanuit huis, of vanaf je werkplek. Minder reistijd – lagere kosten – zelfde resultaat!

Over Omega Training

Een digitale opleiding volgen bij Omega:

zo werkt het…

Omega is jouw partner als het gaat om trainingen, en nu ook voor digitale trainingen en opleidingen. Hier geven we extra informatie over het volgen van een opleiding of training vanuit huis of je werkplek.

Hoe werkt een opleiding vanuit het digitale klaslokaal?

Een digitale opleiding werkt in principe hetzelfde als een klassikale opleiding. Je krijgt les van een docent, alleen zie je die docent op jouw scherm. Het is dus net zo interactief als klassikaal, maar alleen op afstand. Je kunt direct communiceren met de docent en mede klasgenoten.

Enkele dagen voor de opleiding begint, ontvang je een persoonlijke link naar jouw digitale werk-omgeving. Het cursusboek wordt vooraf per post toegestuurd. Je krijgt dezelfde lesstof aangeboden, en dezelfde oefeningen als bij de klassikale opleiding. De lessen beginnen om 09:00 uur, en duren tot 13.00 uur. Hou daarnaast rekening met eigen studietijd.

Voordelen

De voordelen van een digitale opleiding: minder reistijd – lagere kosten – zelfde resultaat!

Voorbereiding

Om aan de digitale opleiding deel te kunnen nemen, heb je het volgende nodig:

 • Een PC, laptop of tablet. De voorkeur gaat uit naar een vaste opstelling tijdens de opleiding.
 • Het maakt niet uit waar je gaat zitten, maar we adviseren een rustige plek (kantoor, aparte kamer, op zolder…)
 • Een laptop en een tablet hebben vaak een ingebouwde camera. Een PC heeft deze vaak niet. Een webcam is overigens niet verplicht.
 • Zet de camera bij voorkeur op ooghoogte.
 • Koptelefoon en microfoon, bij voorkeur in 1 apparaat. Hiermee versta je de docent beter, en horen de anderen jou ook beter.
 • Op de cursusdag kun je via een linkje toegang krijgen tot de cursus. Je zult na het klikken een programma moeten installeren, dit wijst zich vanzelf. Vanaf 1 uur voor aanvang van de training kun je dit downloaden.
 • Meetinstrumenten! In de informatie over de betreffende opleiding staat vermeld welke meetinstrumenten je nodig hebt om praktijkoefeningen te kunnen doen. Als je niet over een eigen meetinstrument beschikt, kun je deze bestellen in onze webshop.

Hoe werkt het met toetsen en de resultaten ervan?

Bij verschillende opleidingen horen ook enkele toetsen. Deze worden ook digitaal afgenomen. De resultaten ervan zijn direct zichtbaar in jouw digitale leeromgeving.

Tips voor een efficiënte en effectieve digitale opleiding:

 • maak een vaste opstelling met een neutrale achtergrond, in een stille (afgesloten) ruimte.
 • zorg voor voldoende licht in die ruimte.
 • niet eten en drinken tijdens de opleiding. Er worden pauzes ingelast.
 • praat niet allemaal door elkaar heen. Je kunt ook met gebaren communiceren. Bijvoorbeeld je duim omhoog om te laten blijken dat je het hebt begrepen.
 • voorkom dat je gestoord kunt worden door huisgenoten/collega’s, telefoon, enz.

Onze belofte

Wij bieden jou onze kennis in boekvorm, tijdens onze opleidingen en na afloop van de opleiding. Je kan hierdoor jezelf verder ontwikkelen in jouw vakgebied, waarbij je altijd Omega Training & Inspectie achter de hand hebt.

Hierdoor kan je jouw kwaliteit verbeteren, efficiënter werken en nieuwe markten aanboren. Als dat geen mooie samenwerking is?