Thermografie Cursussen

Thermografie kan voor veel verschillende doeleinden worden toegepast. Bijvoorbeeld in de industrie, elektrotechniek en in de bouw. Maar ook voor wetenschappelijke doeleinden kunnen thermografische beelden veel betekenen. Bij vrijwel alle situaties waarin temperatuurverschillen een rol spelen of optreden, kan thermografie gebruikt worden en een oplossing bieden.

Voordat je gaat meten met een warmtebeeldcamera, is het handig om enigszins kennis te hebben van de manier van werken. Door de camera op een verkeerde manier in te stellen, kan al gauw een verkeerde conclusie gemaakt worden. Het is daarom erg belangrijk om de camera op de juiste manier in te stellen en gebruiken. Dit leer je bij de verschillende thermografie cursussen van Omega Training.

Meer informatie over trainingen?

Neem contact met ons op

088-2056101

Level 1

Indien je enige basiskennis hebt van de werking van een warmtebeeldcamera en je van plan bent er veel mee te werken, is de cursus Level 1 Thermografie echt iets voor jou.

Tijdens de praktische cursus leer je de basisprincipes van infrarood, hoe je met een thermografische warmtebeeldcamera kunt werken onder verschillende omstandigheden en met welke doeleinden, de juiste manier om een meting te beoordelen in diverse situaties en hoe potentiële fouten kunnen worden geïdentificeerd. De cursus duurt 5 dagen.

Introductie Thermografie

Heb je nog maar net een warmtebeeldcamera en wil je de basis onder de knie krijgen? De eendaagse cursus Introductie Thermografie is speciaal bedoeld voor iedereen die net begint met infrarood. Ook als je net een camera hebt gekocht en je merkt dat de basiskennis nog ontbreekt om de juiste conclusies te trekken is deze cursus iets voor jou. Na deelname aan de cursus zal je zien dat je de meest voorkomende fouten niet meer gaat maken. Aan het eind van de cursus kun je de opgedane kennis zeker in de praktijk brengen en beginnen met meten.

Elektrische Thermografie

Deze eendaagse cursus is bedoeld voor iedereen die goed met een warmtebeeldcamera kan omgaan, maar graag nog meer wil leren over het gebruik bij Elektra. Tijdens de cursus wordt je getraind om de warmtebeeldcamera op de juiste manier te gebruiken. Zo kun je aan het eind van de cursus zonder moeite rekening houden met bijzaken die komen kijken bij thermografie. Verder ben je in staat om degelijke beelden van een hoofd- en/of onderverdeler te maken en deze correct te interpreteren.

Bouwkundig Thermografie

Thermografie kan voor veel verschillende doeleinden gebruikt worden. Alleen moet een warmtebeeldcamera voor elk doel verschillend gebruikt en ingesteld worden. Bij Bouwkundige thermografie moet er bijvoorbeeld op isolatieproblemen gelet worden, terwijl dat bij elektra niet het geval is. Het instrument is voor veel situaties toepasbaar, maar moet wel op de juiste manier gebruikt worden. In de cursus Bouwkundige Thermografie wordt uitgelegd hoe de warmtebeeldcamera op de correcte wijze kan worden toegepast bij bouwprojecten.