Zonnepanelen Cursussen

Zonnepanelen zijn inmiddels ruim vertegenwoordigd in het straatbeeld. Helaas worden deze installaties vaak matig aangelegd, met alle gevaren van dien! Brand en elektrocutie komen helaas regelmatig voor. Omega Training helpt u graag de PV-installatie veilig aan te leggen. Wij helpen u op weg door tijdens onze cursussen niet alleen de normen te bespreken (onder andere de IEC 60904, EN 50524, NEN 1010, NTA 8013:2003, NEN-EN-IEC 62446), maar ook door praktisch en op de juiste manier aan de slag te gaan met PV-installaties.

Volg een cursus bij Omega Training, zodat u voortaan veilig en wel zonnepanelen oplevert, installeert en inspecteert!

Meer informatie over trainingen?

Neem contact met ons op

088-2056101

Cursus Installeren, Inspecteren & Opleveren Zonnepanelen

Het opleveren en periodiek inspecteren van zonnepaneelinstallaties (PV installaties) is een serieus vakgebied. PV-systemen worden immers aangesloten op elektrische installaties met alle elektrotechnische en veiligheidskundige implicaties van dien. Door middel van een opleveringsinspectie wordt onder andere bepaald of de PV installatie in zijn geheel voldoet aan de geldende normen.

De cursus is bedoeld voor technische medewerkers met als werkzaamheden zonnepanelen installeren, opleveren en periodiek inspecteren. Inspectie mag voor zowel de eigen organisatie als voor derden uitgevoerd worden. Tijdens de eendaagse cursus Zonnepanelen Installeren, Inspecteren en Opleveren wordt er duidelijkheid geschept in de geldende normen, eisen en verwachtingen welke je kan tegenkomen tijdens het werken met zonnepanelen.

Opleiding Zonnepanelen Installeren – Erkend Zonnestroom Installateur

Geïnteresseerd in een opleiding tot monteur zonnepanelen? Wij zijn gestart met de erkende opleiding tot Zonnestroom installateur! Door de diverse vakdisciplines elektrotechniek, montage en veilig werken bij elkaar te brengen, is een praktijkgerichte en inspirerende opleiding ontstaan. Eisen aan de installatie zijn geformuleerd in o.a. het ISSO-handboek en opleidingseisen aan de Zonnestroom installateur (monteur) in de BRL Zonnekeur. Opdrachtgevers, maar ook verzekeraars eisen meer en meer dat PV-installaties worden geïnstalleerd door Zonnekeur-gecertificeerde installatiebedrijven. Leer al het benodigde tijdens deze 5 daagse cursus en wordt erkend zonnestroom installateur.

Cursus installeren Zonnepanelen (KvINL)

Aangezien niet iedereen de volledige erkende opleiding tot zonnestroominstallateur wil volgen, bieden we ook de mogelijkheid om deze in deelmodules te volgen. Bij de cursus Installeren Zonnepanelen gaan wij net wat verder dan anderen, door ook de module Veilig Werken op Hoogte toe te voegen! De cursus is geschikt voor o.a. ontwerpers, installateurs en dakwerkers en wordt gegeven op drie achtereenvolgende vrijdagen.

Workshop NEN 1010 : 2015 toegepast op PV Installaties

Dat de NEN 1010 is gewijzigd, mag geen verrassing meer zijn. Sinds 1 januari 2017 is de nieuwe versie NEN 1010:2015 definitief geworden. Voor installerend Nederland is dit hét moment om achter de belangrijkste wijzigingen van de nieuwe norm te komen, tijdens de cursus NEN 1010 gericht op zonnepanelen. Maar wat is er precies veranderd? En hoe pas je dat praktische toe tijdens de dagelijkse werkzaamheden? Tijdens deze workshop wordt dat allemaal duidelijk, zodat jij aan het eind van de dag weet hoe de nieuwe veiligheidsbepalingen toe te passen zijn in de praktijk. De cursus is bedoeld voor installateurs die hun kennis wat betreft NEN 1010 willen bijspijkeren.

Workshop Storing zoeken bij Zonnepanelen

Elke installateur van zonnepanelen kent het wel: De klant belt met de mededeling dat de zonnepanelen het niet doen… Voor jou als installateur is het dan de taak om uit te zoeken waar de storing in het zonnepaneel zit. Hoe ga je het opsporen? En hoe ga je het oplossen? Deze workshop is bedoeld voor installateurs van zonnepanelen, die graag meer inzicht willen krijgen in het oplossen van storingen. Tijdens deze 1-daagse cursus krijg je zowel theorie als praktijk, zodat je aan het eind van de workshop de benodigde kennis onder de knie hebt en in praktijk kunt brengen.